Politie Zaanstreek-waterland

Videotheek overvallen

Zaandam, 07-01-2010 o Een videotheek aan de Zuiddijk in Zaandam is woensdagavond overvallen door twee gewapende mannen.

De mannen die zichzelf onherkenbaar hadden gemaakt kwamen rond half tien de videotheek binnen. Ze bedreigden een 18-jarige Zaandamse die op dat moment alleen aan het werk was en vroegen om geld. De 18-jarige schrok zo van de overvallers dat ze begon te gillen. Haar vader die in de woning vlakbij de videotheek was hoorde zijn dochter en rende naar de winkel. Buiten zag hij de twee overvallers en zette de achtervolging in. Deze duurde tot in de Burgemeestersbuurt. Daarna waren de overvallers hem te snel af. Door de overval raakte niemand gewond.

Van de twee verdachten mannen is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1:
Het betrof een man van Turks of Marokkaanse afkomst. Hij is ongeveer 180 cm lang en rond de18 jaar oud. De man droeg een zwart/wit geblokte sjaal voor zijn gezicht, een zogeheten Palestijnse sjaal. Verder droeg hij een spijkerbroek en een donker grijs/zwarte jas, die tot net over zijn heupen kwam. Over zijn hoofd had de man een capuchon getrokken.

Verdachte 2:
Dit betrof een Turkse of Marokkaanse man van ongeveer 18 jaar oud en 165 cm lang. Deze man droeg een bivakmuts en een capuchon over zijn hoofd. Verder droeg hij een spijkerbroek en een stoffen zwarte winterjas.

Heeft u informatie die de politie kan helpen deze overval op te lossen? Belt u dan met de politie op 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen op 0800-7000.