Politie Haaglanden

Persberichten 8 januari

Haaglanden, 08-01-2010

Vrouw (83) bestolen van tas, getuigen gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Zuiderpark zoekt getuigen van een tasjesdiefstal, dinsdag 5 januari omstreeks 13.30 uur. Een 83-jarige Haagse liep over de Volendamlaan toen zij, zonder dat zij het merkte, bestolen werd van haar boodschappentas. De vrouw miste plotseling haar boodschappentas, die zij in haar hand had, en dacht dat zij deze per ongeluk verloren was. Een automobilist in een blauw busje trok de aandacht van de vrouw en attendeerde haar erop dat de tasjesdief mogelijk om de Groenhovenflat was gelopen richting de achterzijde van de flat.
De recherche is dringend op zoek naar getuigen en vooral de onbekend gebleven bestuurder van het blauwe busje. Mogelijk is deze getuige geweest van de diefstal en kan belangrijke informatie verschaffen. Bent of kent u de bestuurder van deze bus of heeft u zelf dinsdag iets gezien of gehoord in de omgeving van de Volendamlaan. Dan komt de recherche van Bureau Zuiderpark graag met u in contact via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Kom van dat dak af!
Den Haag De politie betrapte in de nacht van donderdag 7 januari op vrijdag 8 januari rond 04.30 uur twee Haagse mannen van 24 en 25 jaar op het inbreken bij een poolcentrum aan de Theo mann-bouwmeesterlaan. Getuigen zagen de mannen op het dak en alarmeerdende politie. De agenten omsingelden het pand zodat de verdachten hun vluchtpoging moesten staken. Uit onderzoek bleek dat zij een dakraam hadden opengebroken. In het voertuig van één van de verdachten lag veel inbrekerswerktuig. In de buurt vond de politie een ander voertuig met braaksporen. Deze auto is voor onderzoek weggesleept en veiliggesteld. De mannen zitten nog vast.

IJsbal gegooid naar agenten
Den Haag Een 19-jarige Hagenaar gooide donderdag 7 januari een ijsbal in de richting van een rijdende politieauto. De agenten gingen onmiddellijk achter de jongen aan en namen hem mee naar het politiebureau. Tegen de jongen is proces-erbaal opgemaakt wegens baldadigheid. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Dronken bestuurder rijdt op politievoertuig af
Den Haag - Een dronken bestuurder (49) reed donderdag 7 januari frontaal op een geparkeerd politievoertuig af. Net voordat de man het voertuig zou raken, wist hij uit te wijken. De agenten achtervolgden hem en hielden hem aan op het Paletplein. De man blies 950 ugl en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man is meegenomen naar het politiebureau en er is proces-erbaal opgemaakt.

Algehele verkeerscontrole
Den Haag - Tijdens een verkeerscontrole in de Waldorpstraat en de Binckhorstlaan controleerden politieagenten donderdag 7 januari tussen 16.15 en 22.15 uur 65 voertuigen. In totaal schreven zij 25 bekeuringen uit voor onder andere verlichting, gladde banden en rijden zonder rijbewijs. De overtreders krijgen een boete thuisgestuurd.

Dronken spookrijder
Den Haag - Een 57-jarige man uit Wateringen reed donderdagavond 7 januari om 22.40 uur op het Oosteinde tegen de richting in. Politieagenten hielden de man staande en merkten dat de bestuurder dronken was. Omdat de man niet in staat was een blaastest af te leggen, nam een arts op het politiebureau een bloedproef af. De spookrijder is zijn rijbewijs kwijt.

Agenten verstoren opbouw hennepkwekerij
Den Haag - Tijdens een surveillance op de Maartensdijklaan zagen politieagenten vrijdagochtend 8 januari om 01.00 uur een man vuilniszakken een portiek binnen dragen. Zij spraken de man, een 42-jarige Hagenaar, aan op zijn bijzondere nachtelijke tijdbesteding. Ondertussen roken zij een sterke wietlucht. Op verdenking van overtreding van de opiumwet, betraden de agenten de woning. Daar troffen zij een hennepkwekerij in opbouw aan. De politie onderzoekt de zaak.

Bejaarde vrouw opgelicht
Leidschendam-Voorburg Twee nog onbekende mannen dupeerden donderdag 7 januari om 17.00 uur een 85-jarige bewoonster van de Jacob Arensstraat. Het duo deed zich voor als verwarmingsmonteurs en wist de vrouw dusdanig in de war te brengen dat zij voor een groot geld bedrag gedupeerd werd. Politie Haaglanden waarschuwt nadrukkelijk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.
Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Verdachte woninginbraak aangehouden
Leidschendam-Voorburg Twee mannen probeerden donderdag 7 januari om 19.40 uur in te breken in een woning aan de Vlietwijck. Een oplettende getuige belde direct via 112 de politie. De agenten wisten in de directe omgeving van de woning een 29-jarige inwoner uit De Lier aan te houden. De man kon geen aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid geven en had een rugzak met inbrekerswerktuigen bij zich.

Bel altijd 112
Bent u getuige van een inbraak? Ziet u mensen zich verdacht gedragen bij een woning? Bel 112! Immers met 112, daar pak je daders mee!

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Leidschendam-Voorburg Politieagenten ontdekten donderdag 7 januari om 07.50 uur in een woning aan de Burgemeester Velthuijsenlaan een hennepkwekerij. Agenten belden bij de woning aan in verband met een openstaande boete van de bewoner. De agenten roken een scherpe henneplucht. Toen zij de woning betraden troffen zij ruim 150 hennepplanten aan. De politie nam de hennepplanten in beslag en stelt een onderzoek in naar de 40-jarige bewoner van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Verdachten oplichting aangehouden
Westland/Naaldwijk De politie hield donderdag 7 januari om 20.00 uur drie Hagenaars (40-52) aan op verdenking van oplichting. De mannen zouden eerder in het café aan het Havenplein op illegale wijze geld uit een geldwisselautomaat hebben gehaald. Toen het drietal donderdag wederom in de zaak verscheen, herkende de 45-jarige uitbater de mannen. Hij belde direct de politie die de mannen aanhield. De politie stelt een onderzoek in naar de handelswijze van de Hagenaars.

Meisje breekt been bij aanrijding
Westland/Wateringen Een zesjarig meisje brak donderdag 7 januari om 17.30 uur bij een ongeval op de Dorpskade haar been. Het meisje rende plotseling de rijbaan op en een aankomende 52-jarige automobilist uit Wateringen kon het kindje niet meer ontwijken. De GGD vervoerde het meisje naar het ziekenhuis.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Westland/Wateringen Politieagenten ontdekten donderdag 7 januari om 17.50 uur in een woning aan de Rozemarijn een hennepkwekerij. Agenten stelden bij de woning een onderzoek in nadat getuigen zagen dat er twee mannen via het raam de woning ingingen. Toen zij de woning betraden troffen zij op zolder een hennepkwekerij aan. De politie nam de hennepplanten in beslag en stelt een onderzoek in. De vermoedelijke bewoner (19) kon korte tijd later worden aangehouden. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Man aangehouden voor illegaal vuurwerk en hennepkwekerij Pijnacker - In de Stationstraat stuitten politieagenten 1 januari min of meer toevalligerwijs op een hennepkwekerij. Op oudejaarsdag werd namelijk de 29-jarige bewoner aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk, dat hij ook nog eens vanuit zijn auto doorverkocht. In het kader van de milieuwetgeving werd na de aanhouding van de man zijn woning doorzocht. Hierbij troffen agenten een hennepkwekerij aan. De man had maar liefst 268 hennepplanten op kweek staan. Ook stonden de slaapkamers vol met vuilniszakken met resten van hennep. Vermoedelijk heeft de man voor enkele tienduizenden euros aan de kwekerij verdiend. Met onder meer de belastingdienst bekijkt de politie of ze de man dit wederrechtelijke voordeel kunnen ontnemen. De man zit voorlopig vast.

Brandstichters gepakt
Delft Medewerkers van cameratoezicht waarschuwden vrijdag 8 januari om 03.30 uur hun collegas toen zij zagen dat drie personen een prullenbak bij station Delft in brand staken Zij gaven aan surveillerende agenten door in welke richting het drietal verdween. De agenten zagen ze kort daarna vanuit de Ada van Hollandstraat oversteken richting het Locomotiefpad. Zij werden alle drie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Andere agenten blusten de brand in de prullenbak. De mannen, 22, 20 en 23 jaar oud, kregen een boete voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Vrouw door het lint
Zoetermeer Een 28-jarige vrouw uit Zoetermeer kreeg donderdag 7 januari om 13.25 uur politieagenten op bezoek. Zij had namelijk nog verschillende boetes open staan, met een totaal bedrag van 1.650 euro. Zij wilde echter niet betalen en ging vreselijk tekeer. Ze weigerde mee te gaan naar het bureau. Een 24-jarige man probeerde dat te verhinderen, hij ging tussen de agenten staan en probeerde hen weg te duwen. Daarop werd hij ook aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau gebracht.