Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 07-01-2010

Politie rolt hennepkwekerijen en hennepdrogerijen op

BERGEN OP ZOOM: Tijdens een hennepruimactie heeft de politie woensdag drie hennepkwekerijen en één hennepdrogerij opgerold. In totaal werden 542 hennepplanten en 2,5 kilo gedroogde hennep in beslag genomen. Tegen de betrokken bewoners/eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt; zij zullen zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden.

In een woning aan de Welle te Bergen op Zoom werd een ingerichte hennepkwekerij met 174 planten aangetroffen. Agenten troffen daarna in een woning aan het Broersblok een soortgelijke situatie aan, alleen ging het hier om 174 planten. Op een ander adres, een woning aan de Denemarkenstraat, werden 267 planten aangetroffen. Alle
kweekapparatuur en hennep zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De energiemaatschappij trof de nodige maatregelen, omdat er in alle gevallen sprake was van diefstal van stroom.

In een woning aan de Heilige Geestland werd een drogerij aangetroffen. In het pand werd 2,5 kilogram gedroogde hennep in beslag genomen. De droogapparatuur en de drugs werden in beslag genomen.

ROOSENDAAL: In een woning aan de Topaasdijk is woensdagavond rond 20.45 uur de 25-jarige bewoner aangehouden. Op de zolder van het pand werd een hennepdrogerij aangetroffen. Ook werd circa 60 kilo natte hennep in beslag genomen. De drugs en de apparatuur worden vernietigd. De 25-jarige bewoner is voor verder onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Man uit Oudenbosch gearresteerd na mishandeling

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 04.00 uur een 26-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 64-jarige Roosendaler. De Oudenboscher was op bezoek bij het slachtoffer en op enig moment kregen ze ruzie in diens woning in de wijk Burgerhout. Daarbij kreeg de Roosendaler een klap in het gezicht, waarna hij de politie belde. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Bejaarde schaatser zakt door ijs van Steenbergsche Vliet

DE HEEN: Een 77-jarige inwoner van De Heen is donderdagmiddag gewond geraakt. De bejaarde man schaatste op de Steenbergsche Vliet toen hij rond 15.30 uur ter hoogte van De Heen door het ijs zakte. Een
buurtbewoner aan de Dinteloordse kant van het water reageerde op zijn hulpgeroep en belde een bewoner van de andere zijde van de Vliet. Die reageerde kordaat en ging met zijn auto naar de locatie waar de bejaarde man door het ijs was gezakt. Omdat het gooien van een touw niet lukte ging die buurtbewoner zelf het water in en trok zijn plaatsgenoot naar de kant. Met zijn auto bracht hij het slachtoffer naar de openbare weg, waarna hulpdiensten zich over de bejaarde schaatser ontfermden. Het slachtoffer is met sterke
onderkoelingsverschijnselen naar het Lievensberg in Bergen op
Zoom gebracht. Zijn situatie is stabiel.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-01-2010 17:38 | © Regio Midden en West Brabant |