Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-01-2010

Politie arresteert Oosterhouter wegens illegale drugsverkoop

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur een 26-jarige man uit Oosterhout aangehouden wegens illegale drugsverkoop.

De man is eigenaar van een giftshop aan de Boschstraat. De politie deed daar een inval, nadat uit onderzoek het vermoeden bestond dat er vanuit de winkel illegaal drugs werden verkocht. Behalve de
Oosterhouter werden bij de inval nog drie Bredanaren en drie
drugstoeristen (twee Belgen en een Fransman) aangehouden. Bij enkele zoekingen in Breda en Oosterhout werd in totaal bijna 7 kilo hennep, 700 gram hasj en 6 gram cocaïne aangetroffen. Ook werd ongeveer 40.000 euro aan contanten in beslag genomen. De Oosterhouter is voor verder onderzoek op het bureau ingesloten.

Bredanaar aangehouden wegens verboden wapenbezit

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een 43-jarige Bredanaar aangehouden wegens verboden wapenbezit. Er was informatie binnengekomen dat de man een wapen in zijn woning in de Hoge Vucht hebben liggen. Daarbij komt dat de Bredanaar verwikkeld is in een langslepend burenconflict en de angst bestond dat hij het wapen mogelijk daarbij zou gaan gebruiken. Er werd inderdaad een
gasalarmpistool en munitie in de woning gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Automobilist rijdt dronken tegen auto en vervolgens door naar huis

BREDA: Een 51-jarige Bredanaar is donderdagmorgen rond 01.45 uur aangehouden, nadat hij dronken tegen een andere auto was gebotst en vervolgens door naar huis reed. De man kreeg een materieel ongeval op de Ginnekenweg/Wilhelminastraat en leek in eerste instantie nog de zaak te willen regelen met de tegenpartij. Toch ging hij er weer snel vandoor toen de andere automobilist de politie belde. Op basis van het kenteken kon de Bredanaar thuis alsnog in de kraag worden gevat. Hij blies 675 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. Tegen de Bredanaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 07-01-2010 16:18 | © Regio Midden en West Brabant |