Gemeente Westervoort

Start werkzaamheden op de Pleijroute

Op 4 januari 2010 zijn de wegwerkzaamheden aan de N325 ofwel Pleijroute begonnen. Het gaat om de aanleg van extra rijstroken, de vervanging en koppeling van verkeerslichten, en een vrije `rechtsaffer' voor verkeer richting Westervoort en Duitsland.

Beter Bereikbaar KAN verwacht met deze maatregelen de doorstroming op de Pleijroute aanzienlijk te kunnen verbeteren. Omdat de werkzaamheden 's nachts plaatsvinden zult u er als weggebruiker weinig hinder van ondervinden.

Van 4 januari tot en met eind maart wordt elke nacht van 's avonds 21.00 uur tot 's ochtends 06.00 uur aan de weg gewerkt. Daarbij gaat het om het gedeelte tussen kruispunt Lange Water (richting Presikhaaf) en Verkeersplein Velperbroek. Er blijft in beide richtingen steeds één rijbaan open. Dat is voldoende om het verkeer te laten doorrijden.

De wegwerkzaamheden
Tussen Lange Water en het Verkeersplein Velperbroek wordt het aantal rijstroken van twee naar drie uitgebreid. Verder wordt de afslag richting de A12 (richting Westervoort en Duitsland) buiten de verkeerslichten om geleid, zodat hier een zogenaamde `vrije rechtsaffer' ontstaat. Er ontstaat daardoor meer `groentijd' voor het verkeer op de overige opstelstroken voor het Verkeersplein Velperbroek. Door deze maatregelen ontstaat meer capaciteit, kan het verkeer beter voorsorteren op de gewenste richting en wikkelt het verkeer beter af.

Daarnaast worden op verschillende kruisingen de verkeerslichten vervangen en gekoppeld. Daardoor ontstaat er straks zo veel mogelijk een `groene golf'- beweging en wordt het aantal `stops' beperkt. Door detectie- (ofwel `opsporings')lussen in het asfalt kunnen de nieuwe verkeerslichten straks goed reageren op de verkeerssituatie op de Pleijroute.

Eind maart gereed
De aanleg van extra rijstroken, de vervanging en koppeling van verkeerslichten en de vrije rechtsaffer zijn naar verwachting eind maart klaar. In de periode daarna (april en mei) zal de Pleijroute vijf keer gedurende een weekend afgesloten worden. Op diverse locaties van de Pleijroute vindt dan groot onderhoud aan het asfalt plaats. Behalve via lokale omleidingen (voor het lokale verkeer) zal doorgaand verkeer worden omgeleid via de A12 en de A50 en de A325. Exacte data en weggedeeltes worden later bekendgemaakt.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl