Gemeente Teylingen

Waarderingsprijs 2009 voor Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen

Teylingse Waarderingsprijs 2009 voor Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen

08 januari 2010

Op 4 januari 2010 reikt burgemeester Schelberg tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de Teylingse Waarderingsprijs 2009 uit aan de Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen.

De waarderingsprijs is bedoeld voor een bedrijf, instelling of persoon die op een bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart heeft gezet. Stichting Peuterspeelzalen De3Kernen levert een positieve bijdrage aan het peuterspeelzaalwerk in Teylingen door kwantiteit en kwaliteit van de peuterspeelzalen in Teylingen te waarborgen en mee te laten groeien met de tijd.

Waarderingsprijs 2009

De kernen van Sassenheim, Voorhout en Warmond hadden elk eigen peuterspeelzalen met eigen stichtingen. In 2007 zijn de drie afzonderlijke stichtingen in gesprek gegaan om te komen tot een fusie. Het doel was en is om peuterspeelzalen in iedere kern te behouden en de kwaliteit overal op hetzelfde niveau te brengen.

Onder andere door de vrijwillige inzet van de stuurgroep, die bestond uit bestuursleden van iedere stichting, kon op 2 januari 2009 de fusieakte bij de notaris worden gepasseerd. De fusie is een mooi eindpunt van een proces, maar tegelijk ook een begin van iets nieuws. Het peuterspeelzaalwerk is nog steeds erg in beweging gezien de door de rijksoverheid verwachte samenwerking met kinderopvang. De nieuwe stichting heeft daarnaast de taak om het peuterspeelzaalwerk ook de komende jaren met de tijd te laten meegroeien. Door de fusie is de kwantiteit en kwaliteit van het peuterspeelzalen in Teylingen gewaarborgd.

De stichting is verder gegaan onder de naam "De3Kernen". De peuterspeelzalen hebben ieder hun eigen naam gehouden. Peuters blijven dus gewoon naar de Peuterkorf, Dribbel/Kiekeboe, de Woezel of Olleke Bolleke gaan.

Nieuwe afvalcontainers