Gemeente Teylingen

Sportprijs Teylingen 2009

Remona Fransen wint Sportprijs Teylingen 2009

08 januari 2010

Wethouder Wim Hollart heeft op maandag 4 januari de Sportprijs Teylingen 2009 uitgereikt aan Nederlands kampioen meerkamp (atletiek) Remona Fransen. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente voor alle inwoners van Teylingen.

Nederlands kampioen

In juni werd de vierentwintigjarige Remona Fransen overtuigend en met een dik persoonlijk record Nederlands kampioen op de meerkamp, met Persoonlijke Records op onder andere het hoogspringen, verspringen en de 800 m. De stijgende vorm van Remona leverde eind augustus ook een tweede plaats op tijdens een internationale meerkamp in Woerden.

Sportprijs 2009

Door de grote progressie die Remona t.o.v. vorig jaar heeft geboekt, durft ze langzamerhand te kijken naar de limieten voor de internationale toernooien.
Volgend jaar wil ze zich eerst proberen te plaatsen voor het EK in Barcelona met het kwalificeren voor de Olympische Spelen als belangrijkste doel.

De jury is unaniem van mening dat Remona de Sportprijs van Teylingen heeft verdiend. De prijs is een wisseltrofee in de vorm van een beeld, vervaardigd door beeldhouwer Fons Versluijs.

Genomineerden

In totaal waren er drie genomineerden:

* KWV de Kaag / Meiden van Staal, Nederlands kampioen sloeproeien
* RKVV, voetbalkampioen 3e klasse

* Remona Fransen, Nederlands kampioen meerkamp

Jury

De jury bestond uit vier kenners op sportgebied, afkomstig uit de verschillende kernen van Teylingen te weten: Matthieu van Winsen, Voorzitter Warmunda; Paul van Riet, oud wethouder sport Voorhout , Remco de Bruijn, Sportdocent Rijnlands Lyceum Sassenheim, Rob van Dijk, Doelman Feyenoord.

Nieuwe afvalcontainers