Gemeente Best

Strooiroutes aangepast

08-01-2010

Nederland heeft al een aantal weken te maken met echt winterweer. Al meerdere malen zijn de schuif-, strooi- en borstelwagens op pad gegaan. Vaker dan in een gemiddelde winter. Hierdoor heeft Nederland te maken gekregen met een schaarste aan strooizout. De gemeente Best heeft nog strooizout, maar de voorraad is inmiddels beperkt. Omdat de weerstations nog meer winterse buien en vorst voorspellen, is besloten om het strooizout zuinig in te zetten. Dit sluit ook aan bij de landelijke handelswijze.

Nieuw aanpak gladheidbestrijding
Vanaf vrijdag 8 januari wordt bij (verwachtte) gladheid en sneeuw alleen nog gestrooid op de belangrijkste hoofdwegen. Het moment waarop de strooiwagens uitrijden wordt regionaal bepaald. Er wordt geen strooizout meer gebruikt voor de fietspaden. De belangrijkste fietspaden worden schoongeborsteld.

Daarna worden, indien nodig, overige gebieden door de gemeente schoongemaakt. Zo proberen de mensen van de buitendienst in het centrum bijvoorbeeld de route voor mensen met een beperking handmatig schoon te maken.

De nieuwe aanpak betekent dus dat op locaties in Best waar nog niet gestrooid is, ook niet meer gestrooid zal worden! Op het moment dat de schaarste van het strooizout voorbij is, wordt de gebruikelijke aanpak voor gladheidbestrijding weer gehanteerd.

Klik hier voor de strooiroute als u wilt weten welke wegen en fietspaden worden schoongemaakt.

Samen sneeuwruimen
Helaas zal het niet mogelijk zijn om uiteindelijk in heel de gemeente sneeuw en gladheid te bestrijden. De gemeente doet daarom ook een beroep op haar inwoners. Houd in elk geval de (opritten tot) het trottoir voor uw eigen huis schoon. En help uw buren hierbij als zij hiertoe zelf niet in staat zijn. Op deze manier houden wij onze gemeente samen toegankelijk. Dit is niet alleen prettig voor uzelf maar vooral voor uw plaatsgenoten met een beperking.

Eventuele klachten over het strooien kunt u melden bij het servicenummer openbare ruimte van de gemeente. Dit geldt niet voor klachten of vragen over de strooiroutes.

Strooiwagens aan het werk

---