KRO

KRO domineert tv-jaar 2009

Uitzenddatum: 08/01/2010

Met vier programma´s in de top van de meest bekeken uitzendingen heeft de KRO een nadrukkelijk stempel gedrukt op het televisiejaar 2009. Dat bleek uit de cijfers die Stichting KijkOnderzoek (SKO) donderdag bekendmaakte. Het KRO programma Boer Zoekt Vrouw staat met 4.523.000 kijkers riant op de eerste plaats. Naast de eerste plaats is de omroep terug te vinden op de derde en zesde plek met respectievelijk de Boer Zoekt Vrouw Specials en KRO De Reünie. En op de elfde plek staat Spoorloos ook nog eens met 2.830.000 kijkers.

De KRO domineert wederom de top van de lijst. Mediadirecteur Taco Rijssemus reageerde verheugd op de cijfers: "Dit is het derde jaar op een rij dat we met drie programma's in de top 10 staan en daar zijn wij trots op. We hebben meer programma's in de top dan de andere omroepen, ook dan de commerciële zenders!"

"Voor het eerst sinds 2002 is een sportuitzending van de eerste plaats verstoten in de jaarlijkse ranglijst", zegt SKO-directeur Bas de Vos gisteren in een bericht van het ANP. Het populairste sportprogramma van 2009 was de uitzending van Studio Sport Eredivisie van 15 maart met 3.230.000 kijkers.

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken: