Gemeente Valkenburg aan de Geul

NOODSCENARIO GLADHEIDBESTRIJDING

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft besloten om onmiddellijk het noodscenario voor gladheidbestrijding in te stellen. De aanleiding hiervoor is dat de aanvulling van de voorraad wegenzout door de leveranciers niet meer gegarandeerd kan worden. Dit scenario blijft van kracht, totdat voldoende aanvoer van nieuw wegenzout weer is gegarandeerd.

Â

Het noodscenario houdt in dat alleen op hoofdwegen en busroutes met zout worden gestrooid. Dit zijn:

Â

In Sibbe:

Sibberweg, Vilterweg, Dorpsstraat, Gatsestraat, Sibberkerkstraat, Kruisstraat, Scheulder Dorpsstraat deels, Smitserweg deels, Kenkersweg deels en Daalhemmerweg.

In Berg en Terblijt:

Fonterstraat deels, Valkenburgerstraat, Grote Straat en Geulhemmerweg.

In Houthem St. Gerlach:

Onderstestraat deels, Gerlachstraat, Stationsweg, Vroenhofweg, Vroenhof, St. Gerlach, Strabeek en Beekstraat deels.

In Schin op Geul:

Breeweg, Tolhuisstraat, Kerkewegje, Graafstraat deels, Walem en Achelerweg deels.

In Valkenburg:

Broekhem, Geneinde Straat, Reinaldstraat, Oosterweg deels, Burg. Henssingel, Berkelplein deels, Neerhem, Prinses Beatrixsingel, Prins Bernhardlaan, Cauberg, Grendelplein, Wilhelminalaan, Julianalaan, Nieuweweg, Emmaberg, Cremerstraat, Spoorlaan, Stationsstraat, De Valkenberg, Hekerbeekstraat deels en de Hekerweg deels.

Â

Naast het in werking treden van dit noodscenario, zal het sneeuwruimen onverminderd plaats blijven vinden.

Â

Zodra de aanvulling van de zoutvoorraad door de leveranciers weer gegarandeerd kan worden, zal het noodscenario worden opgeheven. Naar verwachting zal dit pas medio januari het geval zijn. Als het noodscenario wordt opgeheven, zal dit worden gecommuniceerd via de gemeentelijke website en TV Valkenburg.

Â

De gemeente vraagt oplettendheid en voorzichtigheid van alle weggebruikers gedurende de periode dat de huidige weersomstandigheden aanhouden.

Â

Bijgaand vindt u een link met een kaart waarop genoemde straten zijn gemarkeerd.


* kaart Valkenburg.pdf