Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 8 januari

Alkmaar, 08-01-2010 o 13.00 uur

Oplichter actief

Regio, vrijdag 8 januari

De politie waarschuwt voor een oplichter die actief is in de omgeving Alkmaar Castricum. Het gaat om een man die probeert een restant stoffen te verkopen voor een veel te hoge prijs. De verkoper spreekt mensen aan met het verhaal dat hij een partij dure stoffen heeft overgehouden aan een beurs. Omdat hij met het vliegtuig terug moet naar huis, kan hij de stoffen niet meenemen. Het slachtoffer mag de partij overnemen voor de bespottelijk lage prijs van zeshonderd euro. De stoffen vertegenwoordigen echter maar een fractie van het bedrag.

De politie verzoekt slachtoffers van de man om aangifte te doen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in school

Hoorn, vrijdag 8 januari

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een schoolgebouw aan de Blauwe Berg in Hoorn. Bij twee lokalen was getracht een raam te forceren. Dit was bij een lokaal gelukt. Onduidelijk is nog of de inbrekers binnen zijn geweest en wat er eventueel is gestolen.

Twee gewonden bij kop-staataanrijding

Hoorn, donderdag 7 januari

Op donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur raakte een 58-jarige man en zijn 56-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Hoorn, gewond bij een aanrijding op de Noorderveemarkt in hun woonplaats. Het paar zat samen in een personenauto. Toen zij moesten remmen, werd dit te laat gezien door de automobilist die achter hen reed. Het ging hier om een 22-jarige man uit Grootebroek. Er ontstond een kop-staartaanrijding waarbij beide personen uit Hoorn gewond raakten. Zij werden voorbehandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Hennepplantage ontmanteld

Hoorn, vrijdag 8 januari

Afgelopen week werd een onderzoek ingesteld in een woning aan het Cole Porterhof in Hoorn. De politie had naar aanleiding van een tip een onderzoek ingesteld en gezien dat er ramen waren afgeplakt. Een van de kenmerken van een hennepkwekerij. In de woning werden restanten van kwekerijen aangetroffen in de slaapkamers. Op zolder bleek nog een in werking zijn kwekerij te zijn met 276 planten. Onderzoek wees uit dat stroom buiten de meter om betrokken werd. Een gevaarlijke situatie omdat een deel van de houder van een zekering al gesmolten bleek te zijn. De zekeringkast was daardoor hard op weg naar kortsluiting.

De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. Op het moment van de ruiming was de eigenaar/bewoner niet in het pand aanwezig. Deze werd later gehoord. Het ging om een 41-jarige man. Hij erkende de kwekerij aan te hebben gelegd. Naar eigen zeggen betrof het zijn eerste kweek.

Zestien verdachte van zestien overvallen
Heiloo, vrijdag 8 januari

2009 was een goed jaar voor de recherche in het gebied tussen Schoorl en Castricum. De rechercheurs die gevestigd zijn in het politiebureau in Heiloo wisten zes overvallen in hun eigen gebied op e lossen. Dit leverde het aantal van zestien verdachten op. In het verdere onderzoek naar de verdachten werden nog eens tien overvallen opgelost, waarvan de meeste landelijk.

In het onderzoek naar de overval op een woning aan de Westerweg in Heiloo werden vier verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels veroordeeld. Bij een overval op een casino in Egmond aan Zee werden twee verdachten aangehouden. Deze zaak loopt nog. Voor de overval op een boekwinkel in winkelcentrum t Loo werd een verdachte aangehouden die in totaal vier overvallen bekende. Hij is inmiddels veroordeeld. Voor een overval op een snackbar in Castricum werden drie verdachten aangehouden die in totaal vijf overvallen bekenden. Voor de overval op een bank in Castricum werd een verdachte aangehouden die inmiddels ook verantwoordelijk wordt gehouden voor meerdere landelijk gepleegde overvallen. Als laatste werden drie verdachten aangehouden voor de overval op een café-eigenaar in Castricum. Twee van hen bekenden de overval al. De verdachten pleegden ook overvallen in Hoorn en Flevoland.