Ministerie van Economische Zaken

Innovatievouchers voor toerismesector op dienblad

8 januari 2010 | nieuwsbericht | Innovatievouchers

Staatssecretaris Heemskerk heeft donderdag 7 januari 2010 het boekje `Vooruit met innovatievouchers. Kansen voor toeristisch-recreatieve ondernemers' uitgereikt aan Ruud Vismans, de voorzitter van de sector Toerisme, Recreatie, Sport en Cultuur van Koninklijke Horeca Nederland.

Foto: staatssecretaris Heemskerk ontvangt innovatief dienblad

In het boekje staan voorbeelden uit de praktijk van het gebruik van de voucher. 'Ondernemers kunnen met de innovatievouchers gebruik maken van de aanwezige kennis om hun bedrijf nog aantrekkelijker te maken,' aldus Heemskerk.

Universiteiten

Met de innovatievoucher van 2500 of 7500 euro kunnen MKB-bedrijven kennis bij universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen aanwenden voor vernieuwing van eigen producten, (werk)proces of diensten. Voor de regeling is 30 miljoen euro beschikbaar.

Dienblad

Tijdens de bijeenkomst bij het ministerie van Economische Zaken ontving de staatssecretaris een zogenoemde E-tray. Dit is een ergonomisch dienblad dat met inzet van een innovatievoucher is ontwikkeld.

Meer informatie


* www.senternovem.nl/innovatievouchers

* Brochure - Vooruit met Innovatievouchers folder | 19 oktober 2009 | Toerisme | PDF document, 1464 Kb Kansen voor toeristisch-recreatieve ondernemers