Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Scannen bouwarchief Zuideramstel kan beginnen

08-januari-2010

Donderdag 17 december heeft stadsdeel Zuideramstel het contract met Karmac, een scanbedrijf uit Lelystad ondertekend. Dit contract zorgt ervoor dat het bouwarchief van de Rivierenbuurt, Buitenveldert en de Prinses Irenebuurt medio 2011 digitaal beschikbaar wordt.

In het bouwarchief staat alle (bouw)informatie over een pand, van de eerste bouwtekening t/m alle verleende vergunningen.

Links de directeur van Karmac, rechts stadsdeelsecretaris F. Claasen

Archief digitaal inzien
Portefeuillehouder Henk Boes: Dit is een grote stap in het verbeteren van de dienstverlening aan bewoners en andere geïnteresseerden. Men kan in de toekomst vanuit huis digitaal het volledige bouwdossier inzien. Bovendien wordt het archief veilig gesteld voor de toekomst.

Bouwarchief vanaf 1900
Het bouwarchief van stadsdeel Zuideramstel beslaat 400 strekkende meter en loopt van 1900 t/m heden. Het complete bouwarchief moest eerst scanproof worden gemaakt, hier is in 2008 mee begonnen. Dat voorbereiden is nodig omdat alle documenten benoemd moeten worden zodat ze gemakkelijk digitaal terug gevonden kunnen worden. 250 meter van de in totaal 400 meter is klaar om gescand te worden.

5 meter archief in één week
Het bouwarchief wordt in verzegelde kasten vervoerd naar Lelystad. In één week kan ongeveer 5 meter bouwarchief gescand worden. Begin februari wordt de eerste scan uitgevoerd.. Gemiddeld is een dossier twee weken niet beschikbaar.