Gemeente Rotterdam

college presenteert resultaten

08 januari 2010 | Bestuursdienst | persbericht

Het college heeft vrijdag 8 januari de resultaten van de collegeperiode 2006-2010 gepresenteerd. Perspectief voor alle Rotterdammers, dat was het doel dat het college in 2006 heeft gesteld. Dat doel is ruimschoots bereikt.

Er zijn bijna 25.000 mensen meer aan het werk en 20.000 Rotterdammers gingen naar een taalcursus om Nederlands te leren. Om de schoolprestaties te verbeteren krijgen op 35 van de 125 brede scholen kinderen verplicht zes uur extra leertijd. Ondanks de economische crisis bleef de bouwproductie in Rotterdam op een ongekend hoog peil. Er zijn eerste palen geslagen voor ruim 11.000 nieuwbouwwoningen. Op de Maasvlakte kwam het eerste land boven water en daarmee is Nederland en Rotterdam een stukje groter geworden. Rotterdam Climate Initiative, het grootste klimaatprogramma van Nederland, heeft Rotterdam internationaal op de kaart gezet.

Het college heeft gewerkt volgens de Rotterdamse Aanpak. Een unieke aanpak in Nederland waarin aan het begin van de collegeperiode wordt aangegeven wat het college wil bereiken en waarover achteraf verantwoording wordt afgelegd. Het resultaat; het college heeft 44 van de 56 gestelde collegedoelstellingen volledig of voor meer dan 80% gehaald.

Het college kijkt terug op een turbulente collegeperiode waarin economische voor- en tegenspoed elkaar in snel tempo opvolgden en waarin het college meerdere malen van samenstelling veranderde. Het college is blijven inzetten op de opdracht die zij zichzelf in 2006 heeft gegeven. Wethouder Kriens: "Rotterdam en de Rotterdammers zijn er de afgelopen jaren aantoonbaar op vooruit gegaan, meer mensen doen mee en er is geïnvesteerd in de dingen die er toe doen. Dat de stad sterker is geworden is een verdienste van alle Rotterdammers en alle stedelijke organisaties."

Zie ook het eindverantwoordingsverslag 2006-2010 (Pdf)

28 januari 2010 vindt het eindverantwoordingsdebat plaats in de gemeenteraad.