Gemeente Langedijk


* UPDATE strooien van wegen en het ophalen van huisvuil

UPDATE strooien van wegen en het ophalen van huisvuil

08-01-2010 -
Door de extreme weersomstandigheden is de strooizoutvoorraad van het Hoogheemraadschap beperkt. Omdat de gemeente Langedijk gebruik maakt van deze voorraad, hebben ook wij te maken met een beperkte voorraad. Zand strooien
Per direct is de gemeente op vrijdag 8 januari gestart met het strooien van speciaal strooizand in op de bedrijventerreinen en in de wijken. Strooizout wordt slechts nog gebruikt voor de doorgaande routes.

Grijze containers aan doorgaande weg!
In tegenstelling tot wat op de afvalkalender staat vermeld, leegt de gemeente Langedijk volgende week niet de groene maar de grijze rolcontainers. Ophalen van gft-afval is bij deze temperaturen moeilijk omdat het vaak zit vastgevroren in de bakken. De vuilnis in de gemeente Langedijk wordt tot nader bericht alleen opgehaald langs gestrooide wegen. Omdat de strooiwagens een aangepaste route rijden, zijn niet alle wegen begaanbaar voor de vuilniswagens. De wegen zijn op enkele plekken in de gemeente zo glad dat het onverantwoord is om hier met de grote vuilniswagen te rijden.

Plaatst u de grijze container langs de strooiroute! Op www.gemeentelangedijk.nl vind u een overzicht van de aangepaste strooiroutes. Levert dit voor u onoverkomelijke problemen op, belt u dan naar het Service- en Meldpunt van de gemeente (0226 334 584) zodat naar een oplossing kan worden gezocht.

U kunt uw afval ook naar de gemeentewerf brengen aan de Vroedschap in Zuid-Scharwoude. De openingstijden zijn daarvoor uitgebreid. Van maandag 11 januari tot en met vrijdag 15 januari is de werf geopend van 9.00 tot 16.00 uur, op zaterdag 16 januari van 9.00 tot 12.30 uur.

Zo veilig mogelijk
Wij vragen uw begrip voor deze situatie en doen ons uiterste best Langedijk zo veilig mogelijk te houden.