Watersportverbond - KNWV

Erepodium op WK Splash voor Nieuw-Zeeland

vrijdag 8 januari 2010

In Takapuna, Nieuw Zeeland is de afgelopen dagen een mooi
kampioenschap gevaren. De thuisploeg bezette plaatsen 1, 2 en 3. De eerste Nederlander, Michael Kamp, komen we tegen op plaats 5. Bij de dames behaalde Nienke Jorna het brons.

erepodium splash WK 2010 in Nieuw-Zeeland Zoals verwacht zeilden Ben Lutze en Declan Burn, de wereldkampioenen van 2008 en 2009 steeds voorin mee. Uiteindelijk wist echter Chris Steele (NZL) beslag te leggen op de titel. Deze wereldkampioen 2007 in de Optimist, wist Declan Burn met 10 punten voor te blijven. Ben Lutze werd derde. Daarmee bezetten de Nieuw-Zeelanders het gehele erepodium.

Eerste Nederlander werd Michael Kamp, die met sterk en consistent zeilen, vooral met harde wind, beslag wist te leggen op de vijfde plaats. Een prachtige prestatie!

Bij de meisjes werden de beide wereldkampioenen van 2008 en 2009 geplaagd door narigheid. Philippine van Aanholt begon het evenement op krukken vanwege een enkelblessure. Nienke Jorna lag na de derde dag nog keurig op kampioenskoers, maar was op dag vier ziek. Zij ging ondanks alles wel het water op, maar verloor haar eerste plek.

Over het geheel genomen hebben de Nederlandse zeilers goed
gepresteerd. Zes zeilers eindigden in de top 15 van de Gold Fleet (plaats 5, 8, 9, 10, 14 en 15). Daarnaast werd de Silver Fleet gewonnen door de Nederlandse zeiler Wouter Hufen.

Gold Fleet:

1. Chris Steele (NZL)

2. Declan Burn (NZL)

3. Ben Lutze (NZL)

Gold Fleet dames:

1. Laura Hemingway (NZL)

2. Ina Berendsen Kullman (NOR)

3. Nienke Jorna (NED)
Â
Silver Fleet:

1. Wouter Hufen (NED)

2. David Turney (NZL)

3. Louise Maes (BEL)

* Kijk voor meer informatie op Splashclass.org (Nederlandse klassenorganisatie)

* De internationale website is Splashworldwide.org

* Fotoboek van het WK

* De resultaten