Belgische Federale Overheid


* Een zuinige wagen spaart kosten en het milieu

Een zuinige wagen spaart kosten en het milieu

Datum: 07 januari 2010

In onze geĂŻndustrialiseerde wereld kunnen we ons een leven zonder auto's haast niet meer voorstellen. Auto's behoren tot de gemakken van alledag. Maar ze zorgen helaas ook voor heel wat ongemakken. Denk maar aan onze gezondheid en aan het milieu.

Met een radiospot herinnert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu u eraan dat uw wagen een heuse energievreter kan zijn. Op de website www.energievreters.be/auto kunt u de CO2-uitstoot en de kosten van uw huidige of toekomstige wagen berekenen. U kunt er ook de laatste CO2-gids raadplegen en u leert er alles over de korting op factuur bij de aankoop van een zuinigere auto.

Op de website www.energievreters.be vindt u ook informatie over energiebesparende maatregelen voor uw vensters, uw verlichting, uw elektrische huishoudtoestellen en uw dakisolatie. De website helpt u de apparaten die het meest verbruiken - de energievreters - in uw huis op te sporen en vooral de aankoop van nieuwe energievreters te vermijden. Door de juiste keuze te maken uit energiezuinige toestellen en materialen helpt u het verschil te maken.