NOC NSF tekent nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Open Universiteit

08/01/2010 15:26

Open Universiteit Nederland

De Open Universiteit biedt per studiejaar 75 topsporters de kans om kosteloos te studeren. Afgelopen zaterdag 2 januari hebben Theo Bovens, voorzitter College van Bestuur van de Open Universiteit, en Jeroen Bijl, manager topsportontwikkeling van NOC NSF, daartoe een nieuwe samenwerkingsovereenkomst in Papendal (zie bijgesloten foto) getekend. Met de overeenkomst wordt de bestaande regeling, waarvan tientallen topsporters gebruik hebben gemaakt, verlengd.

Succesvolle regeling

De regeling is bijzonder succesvol, want 49 topsporters studeren reeds bij de Open Universiteit, waaronder de huidige olympiërs Laurine van Riessen, Sybren Jansma, Stefan Groothuis, Arnold van Calker, Annita van Doorn maar ook Olympische medaillewinnaars als Inge Dekker, Marit van Eupen, Mandy Mulder, Marianne Vos en Simone Koot.

De Open Universiteit biedt hen grote studieflexibiliteit en een eigen studiecoach, zodat de studie volledig kan worden afgestemd op het sportieve schema. De faciliteiten, die de OU biedt aan de topsporters, vormen onderdeel van het NOC NSF-programma Voorzieningen Topsport en zijn toegankelijk voor sporters met een A-, B- of HP-status en Internationale Talenten.

Optimale studiecondities

Theo Bovens licht toe: "Als Open Universiteit bieden wij optimale studiecondities voor topsporters, zodat zij naast hun sportieve carrière verder kunnen werken aan hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, met name met het oog op de periode nà hun sportloopbaan. Voor ons is dat erg belangrijk, want door de associatie van topsporters, die zich blijven ontwikkelen binnen én buiten hun 'beroep', bevestigen wij ons imago van instelling voor leven lang leren, waar je werken, trainen en studeren prima kunt combineren."


- .

Flexibiliteit

In principe studeert de topsporter, die gebruik maakt van deze regeling, via het normale universitair afstandsonderwijs van de Open Universiteit, dat al flexibel is. Maar indien er conflicten ontstaan tussen studie en sport, spant de OU zich in om individuele regelingen te treffen, zodat de betrokkene sport en studie optimaal kan combineren. Voorwaarde van de regeling is echter wel dat de kwaliteit van opleiding en toetsing niet in het gedrang komen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ou.nl