KNHS

Informatie over afgelasting wedstrijden i.v.m. weersomstandigheden 8 januari 2010

ERMELO (KNHS) De KNHS krijgt vanwege de winterse weersomstandigheden op dit moment vele vragen over het al dan niet doorgaan van KNHS-competities, kadervormingswedstrijden en
subtop-selectiewedstrijden. Op dit moment zijn de weersverwachtingen niet van dien aard dat het schrappen van deze wedstrijden als selectie-, competitie- of kadervormingswedstrijd aan de orde is. Het kan natuurlijk zijn dat de lokale situaties van de weers- en verkeersomstandigheden dit weekend zodanig worden, dat de wedstrijdorganisator zelf besluit tot afgelasting van de wedstrijd. De KNHS adviseert om bij twijfel contact te houden met de desbetreffende wedstrijdorganisaties en de websites in de gaten te houden.

De volgende punten spelen mee bij het al dan niet doorgaan van een wedstrijd:


- Alleen als er sprake is van een nationaal weeralarm, kan de KNHS besluiten tot het schrappen van een wedstrijd als selectie-, competitie- of kadervormingswedstrijd. Houdt u hiervoor de website in de gaten.


- De lokale situatie kan van dien aard zijn, dat de wedstrijdorganisator besluit tot afgelasting van de wedstrijd . Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld gladde toegangswegen of parkeerplaatsen die niet sneeuwvrij zijn, maar bijvoorbeeld door te weinig deelname voor een wedstrijd. De KNHS staat buiten een dergelijke beslissing.


- Een deelnemer is zelf verantwoordelijk of het in zijn persoonlijke situatie verantwoord en veilig is om naar een wedstrijd te gaan. Een en ander kan te maken hebben met verschillende vervoersmiddelen, toegangswegen, etc.


- Het kan zijn dat de weerssituatie de komende uren/dagen aanleiding geeft tot een verandering in het bovenstaande standpunt.


- Beslissingen over afgelasting van selectiewedstrijden voor Kring- en Regiokampioenschappen liggen bij de besturen van de KNHS-Kring en/of KNHS-Regio.