Gemeente Kaag en Braassem

Ondersteuning voor ouders met drukke kinderen
Foto van kinderen die aan het touwtje springen zijn

Op maandag 25 januari 2010 start de cursus voor ouders met drukke kinderen (4-12 jaar) in Leiden. Deze cursus wordt georganiseerd door het Servicepunt Opvoedcursussen, een samenwerkingsverband van een aantal gezondheidszorginstellingen en gemeenten in de Leidse regio.

Vijf organisaties, die te maken hebben met opvoeding en jeugdgezondheidszorg, hebben de handen ineen geslagen en organiseren samen een aantal cursussen voor ouders die vragen hebben rondom het opvoeden van hun kinderen. Het Servicepunt Opvoedcursussen merkt dat er een grote behoefte is aan ondersteuning bij het opvoeden van drukke kinderen nu ADHD hét onderwerp is waarover gepraat wordt op het schoolplein.

Â

Elk kind is wel eens druk. Sommige kinderen zijn vaak druk: beweeglijk, altijd in de weer, impulsief, snel geprikkeld en snel afgeleid. Deze kinderen vragen veel aandacht van hun ouders. Ze âvretenâ energie, zoals je ouders hoort zeggen.

Â

Ouders kunnen het moeilijk hebben met het drukke gedrag van hun kind(eren). Ze krijgen bovendien regelmatig te maken met onbegrip uit de omgeving. Vaak denken ouders dat zij de enigen zijn met dit probleem. In zoân situatie hebben ouders behoefte aan extra informatie en concrete adviezen over de opvoeding van deze lieve, maar zeer drukke kinderen. Ook contact met andere ouders die hun vragen, twijfels en problemen herkennen kan prettig zijn.

Daarom organiseert het Servicepunt Opvoedcursussen vanaf 25 januari 2010 in Leiden de oudercursus âDrukke Kinderenâ.

Â

Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de oorzaken van hyperactief gedrag, bevorderen van gewenst gedrag en grenzen stellen. Ouders oefenen met lastige situaties, wisselen ervaringen uit en krijgen en geven advies.

Â

Alle ouders in Leiden en omgeving zijn welkom

De cursus wordt gegeven in Buurthuis ât Spoortje, Bernhardkade 40 te Leiden. De cursus kost ⬠25 per persoon of ⬠42,50 per ouderpaar. De cursus is op 6 maandagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. De cursusavonden zijn op 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 februari,
1 maart en 8 maart.

Â

Aanmelden

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met het Servicepunt Opvoedcursussen via: Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met het Servicepunt Opvoedcursussen:

Telefoonnummer: (071) 516 33 42

E-mail: servicepuntopvoedcursussen@ggdhm.nl

Website: www.ggdhm.nl Â

Â

Â

Servicepunt opvoedcursussen is een gezamenlijk initiatief van gemeenten en instellingen die opvoedingsondersteuning bieden: GGD HM, Activite, Kwadraad, Libertas Leiden en JSO.