Gemeente Kaag en Braassem

Schaatsplezier: neem voorzorgsmaatregelen en laat de auto thuis Foto van twee schaatsers

Het aanhoudende koude weer doet menig schaatshart sneller kloppen. Kaag en Braassem heet iedereen welkom op het ijs, maar doet daarbij wel een dringende oproep: denk eerst goed na of het verstandig is om het ijs op te gaan. Gaat u toch, laat dan de auto thuis.

De hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) moeten altijd toegang tot het ijs hebben. Als iedereen zijn auto langs de weg parkeert, kan het zijn dat de hulpdiensten er niet meer door kunnen, waardoor zij niet op tijd ter plekke zijn. Met alle gevolgen van dien. Zorg dus dat het schaatsen voor iedereen leuk blijft en laat de auto thuis.

Â

En let verder natuurlijk ook goed op, want het ijs is nog zeer onbetrouwbaar. De KNSB heeft nog geen enkele toertocht in de buurt goedgekeurd, omdat het ijs nog niet dik genoeg is. Als u per sé het ijs op wilt neem dan voldoende maatregelen zoals ijsprikkers om uit een wak te komen, droge kleren in een afgesloten zak, extra voedsel en een mobiele telefoon. Het is dan ook wellicht verstandiger om een baantje te trekken op één van de natuurijsbanen van de plaatselijke ijsverenigingen.

Â

Parkeren in de weilanden aan de Leidseweg

Gaat u toch het ijs op, parkeer dan in de daarvoor beschikbare weilanden aan de Leidseweg. U kunt eenvoudig de borden volgen naar de parkeerterreinen. Hiervandaan kunt u uw schaatstocht starten op het Vennemeer.Â