Elektrische scooters voor Domino's Pizza Schiebroek

08/01/2010 16:51

Domino's Pizza Nederland

Eerste in Nederland die volledig elektrisch gaat bezorgen

Gorinchem, 8 januari 2010 - Nieuwe Domino's Pizza winkel in Schiebroek gaat bezorgen met alleen elektrische scooters.

Deze spiksplinternieuwe winkel gaat de trend zetten voor de toekomst - bezorgen met alleen elektrische scooters. Domino's Pizza is al vanaf 2004 bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om met alleen elektrische scooters te rijden. Dat heeft ertoe geleid dat in al die jaren vele verschillende scooters zijn getest. De uitdaging ligt nog altijd in de levensduur van de accu's en het verkrijgen van de onderdelen. De toekomst ligt in milieubewustere oplossingen en het elektrisch bezorgen past heel goed binnen het MVO beleid van Domino's Pizza.

Sjoerd van Seters, eigenaar van Domino's Pizza Schiebroek: "We zijn al een tijdje met deze scooter aan het test rijden in mijn winkel in Zwijndrecht en we zijn er redelijk tevreden over. Deze scooters betekenen veel schonere en dus milieuvriendelijke bezorging. De accu's zijn nog een uitdaging, maar door voldoende scooters in te zetten kunnen we de hele avond snelle bezorging garanderen én er is minder geluidsoverlast voor de omwonenden. De gemeente steunt onze plannen en gaat onderzoeken of ze ook nog in de vorm van subsidies kunnen bijdragen".

Domino's Pizza voert al enige tijd gespreken met leveranciers, lokale overheden en energiemaatschappijen om haar ambitie te kunnen verwezenlijken. Die ambitie is om binnen twee jaar binnen Domino's Pizza alleen nog maar elektrische scooters aan te schaffen. Ook kijken we naar elektrisch aangedreven auto's voor de bezorging van grotere bestellingen. Of dit mogelijk is, hangt af van de performance. Domino's Pizza wil namelijk wel de goede service van een warm, kwalitatief product en een snelle levering kunnen blijven garanderen.

omino's Pizza heeft wereldwijd bijna 9.000 vestigingen in meer dan 60 landen. Domino's Pizza mag zich met trots marktleider noemen. Want we hebben het grootste delivery systeem in Nederland en bezorgen daarmee meer dan 5 miljoen pizza's per jaar. Daarnaast hebben we meer dan 120 winkels in de Benelux. Domino's Pizza Nederland maakt sinds april 2007 deel uit van Domino's Pizza Enterprises Ltd (DPE). DPE is in Australië beursgenoteerd en is de master franchisenemer voor het merk Domino's Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, België en Nederland. In al deze landen opereren zij en haar franchisenemers circa 700 Domino's Pizza winkels. Voor meer informatie, ga naar www.dominos.nl.





http://www.dominos.nl