Gemeente Soest

.

Soest past strooibeleid aan door aanhoudende kou

08 januari 2010

Strooizout op rantsoen

Net als andere gemeenten heeft ook Soest te kampen met de schaarste aan strooizout. Tot nu toe heeft de gemeente Soest het strooien en begaanbaar houden van wegen volgens het strooibeleidsplan kunnen uitvoeren. Maar inmiddels is de voorraad ook in Soest beperkt en is er, zoals ook landelijk het beeld is, geen zekerheid over het uitleveren van nieuw zout.

In verband met de aanhoudende vorst en de nog te verwachten sneeuwval past de gemeente Soest het strooibeleid aan. Vanaf nu worden alleen de hoofd- en busroutes gestrooid. Bij ernstige sneeuwval wordt eerst de sneeuwschuiver ingezet om verlies van werking van het strooizout te voorkomen.

De gemeente Soest probeert om met de beperkte hoeveelheid zout, Soest zo goed mogelijk toegankelijk te houden. Maar extra voorzichtigheid op straat en in het verkeer is geboden.

Met deze buitengewone weersomstandigheden wil wethouder Teun Middelkoop ook een beroep doen op de Soester inwoners en ondernemers om de eigen stoep (en wellicht nog iets meer) schoon te houden van sneeuw en ijs.

"Daarnaast hoop ik dat iedereen wat extra oog heeft voor mensen die slecht ter been zijn, bijvoorbeeld door te helpen met boodschappen halen. Dat is een kleine moeite maar een groot plezier."