Gemeente Kaag en Braassem

Startschot voor de Nationale Sportweek in Kaag en Braassem

Op woensdag 6 januari was er in het gemeentehuis een informatieavond over de Nationale Sportweek. De vraag was of, en zo ja hoe, wij de Nationale Sportweek in Kaag en Braassem met elkaar kunnen organiseren. De conclusie van de avond luidt: 'We gaan ervoor!'

Het voornaamste doel van de Nationale Sportweek is om via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te vergroten. Tijdens de informatieavond waren verschillende partijen aanwezig, zoals scholen, verenigingen, ondernemers, fysiotherapeuten en buitenschoolse kinderopvang. Wethouder Floris Schoonderwoerd en sportdetaillist Rob van der Geest benadrukten het belang van sport en riepen de aanwezigen op om te komen met ideeën.

Â

De bedoeling is dat de verschillende sportverenigingen uit de gemeente een sportactiviteit organiseren, waaraan meer mensen dan alleen de eigen leden deel kunnen nemen. Verenigingen kunnen de Nationale Sportweek gebruiken om meer bekendheid te krijgen en wellicht ook nieuwe leden te werven. Â

Â

Brainstorm

Gedurende de avond werd het antwoord op de vraag of Kaag en Braassem warmloopt voor de Nationale Sportweek steeds duidelijker en nam het enthousiasme toe. Voormalig topsporter Jeroen Straathof ging woensdagavond in gesprek met de aanwezigen om ideeën los te krijgen en samenwerkingsverbanden tussen scholen en verenigingen tot stand te brengen. Voorbeelden van genoemde ideeën zijn: âNeem als lid een niet lid mee naar de verenigingâ en âKinderen van scholen en buitenschoolse opvang krijgen de mogelijkheid om tijdens schooltijd een sport te beoefenenâ.

Â

Heeft u een idee? Meld het ons!

Heeft u een leuk idee voor een activiteit in de Nationale Sportweek? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. We gaan proberen om de activiteiten te verdelen over de week, zodat er een gevarieerd aanbod ontstaat. Dit aanbod zal in de aanloop naar de Nationale Sportweek bekend worden gemaakt. Voor meer informatie mailt u naar info@kaagenbraassem.nl.

Â

Aanmeldingsformulier


* Aanmeldingsformulier Nationale Sportweek 2010.doc (161,5 KB)