Provincie Overijssel

Situatie strooizout provincie Overijssel

Door het aanhoudende winterweer is in Nederland en ook in Overijssel sprake van een schaarse voorraad strooizout. De provincie gaat daarom schaarser strooien op alle provinciale wegen.

De provincie Overijssel voert in Overijssel samen met Rijkswaterstaat het strooibeleid uit. Op de provinciale steunpunten is nu nog 600 ton strooizout in voorraad. Samen met het zout bij de Rijkswaterstaatsteunpunten is er op dit moment genoeg voorraad voor drie strooibeurten over het gezamenlijke wegennet (Rijkswegen en provinciale wegen). Alle provinciale wegen worden bestrooid (fietspaden beperkt), al wordt er wel zuiniger met het strooizout omgegaan.

Zand
Als het dit weekeinde niet teveel gaat sneeuwen, is er voldoende zout in voorraad om de wegen te kunnen bestrooien. Mocht er wel veel sneeuw in Overijssel gaan vallen, dan is er de mogelijkheid om te gaan strooien met zand om de sneeuwlaag en de weg zo stroef mogelijk te houden.

Afsluiting wegen
Vooralsnog zijn er nog geen plannen om wegen af te sluiten. Weggebruikers worden actief geïnformeerd over de toestand en de risico's via borden langs de weg en de internetsite van de provincie en bereikbaar.overijssel.nl. De provinciale wegen zijn op dit moment nog goed begaanbaar. De provincie kan de wegen/fietspaden nog goed schoonhouden.

Hulpdiensten
Ook zal de provincie alles op alles zetten om de hulpdiensten en het openbaar vervoer zolang als mogelijk hun taken of diensten te kunnen laten uitvoeren.

De provincie adviseert iedereen de actuele weer- en verkeerssituatie in het weekend goed in de gaten te houden voordat men de weg op gaat.