Gemeente Spijkenisse


Gemeenten Voorne - Putten starten met gezamenlijk opleiden eigen personeel

08 januari 2010

Voorne-Putten GoogleMaps

Feestelijke startbijeenkomst op 14 januari 2010

Op 14 januari 2010 geven de gemeenten op Voorne - Putten (Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Spijkenisse en Westvoorne) het startsein voor een gemeenschappelijk opleidingstraject voor hoger opgeleide werknemers. Onder de vlag van de intergemeentelijke samenwerking Voorne - Putten (ISVP) slaan zij de handen ineen om de aantrekkingskracht op hoger opgeleiden te vergroten en het inwerktraject van nieuwe medewerkers te verbeteren.

Binnenkort starten de eerste ambtenaren die onlangs in dienst zijn getreden en veelal nog geen gemeentelijke ervaring hebben. Andere medewerkers die deelnemen aan het speciale opleidingstraject, zijn al wat langer in dienst en willen een volgende stap in hun loopbaan zetten.

Het leertraject wordt ondersteund door een extern bureau en tevens wordt er uitgebreid gebruik gemaakt van de kennis en ervaring die binnen de gemeenten aanwezig is. De bestuurders van de betrokken gemeenten zijn zeer positief over de ingeslagen weg. Na afloop van de pilot wordt bekeken worden hoe de 5 gemeenten de samenwerking op het gebied van opleiden en trainen kunnen uitbreiden en intensiveren en hoe zij dat kunnen inpassen in hun arbeidsmarktcommunicatie.