Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 08-01-2010

Vrachtwagen gestolen vanaf bedrijfsterrein

ROOSENDAAL: De politie kreeg vrijdagochtend melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Gastelseweg. Onbekenden hadden een hekwerk van het bedrijf kapot geknipt en vanaf het bedrijfsterrein een vrachtwagen weggenomen. Om het terrein af te kunnen komen reden de dieven het hekwerk omver. Hierdoor moet er schade zijn ontstaan aan het voertuig. Het gaat om een rode vrachtwagen met witte letters van het merk Mercedes Benz met kenteken
BD-XN-50. Het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek gedaan op het bedrijfsterrein.

Politie onderzoekt oorzaak brand

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt de oorzaak van een binnenbrand in een woning aan de Robert Kochlaan. De brand werd vrijdag om 03.30 uur gemeld bij de gemeenschappelijke meldkamer. Bij arriveren van de politie waren de bewoners niet meer in de woning aanwezig. Een behulpzame buurtbewoonster bood aan de kinderen gedurende de
werkzaamheden onderdak te bieden. De bewoners verklaarden wakker te zijn geworden van rook en lichtflitsen.
Aan de achterzijde van de woning bleek brand te zijn uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer brandde de keuken en de woonkamer van het pand. De brandweer had de brand snel onder controle en omstreeks 04.00 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.
Omdat geen oorzaak voor de brand kon worden aangewezen en de bewoners aangaven dat zij brandstichting niet uitsloten besloot de politie een onderzoek te starten. Technisch rechercheurs werden verzocht een sporenonderzoek uit te voeren. Ook is er een buurtonderzoek gedaan. Van de bewoners zal op een later tijdstip een uitgebreide verklaring worden opgenomen. Salvage heeft de woning afgedicht.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Donderdag hield de politie een staande verkeerscontrole op de Antwerpseweg. Ook werd een rijdende verkeerscontrole gehouden. Tussen 10.00 uur en 16.30 uur werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen. Ook is een gecontroleerde bestuurder een vonnis uitgereikt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 08-01-2010 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |