Gemeente Uithoorn

Strooizouttekort dwingt tot maatregelen

8 januari 2010
Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn heeft vandaag, vrijdag 8 januari, ingestemd met het verkleinen van het `strooigebied'. Zodra de zoutvoorraad weer op peil is, gaat de gemeente over op de reguliere gladheidbestrijding.

De problemen met de voorraad strooizout maken aanvullende maatregelen voor het bestrijden van de gladheid noodzakelijk.

Belangrijk bij verkleining van het strooigebied is dat de reguliere bevoorrading van de winkelcentra, grote winkelgebieden en vitale bedrijven doorgang kan vinden. Verder is rekening gehouden met verbindingen voor het openbaarvervoer en voor de hulpdiensten.

Zodra het strooizout op is, zal dit verkleinde strooigebied zo goed mogelijk met zand berijdbaar gehouden worden.

Om weggebruikers te attenderen op mogelijke gladde wegen in de gemeente plaatst de gemeente waarschuwingsborden bij de gemeentegrens.

Het zouttekort is een landelijk probleem. Er zijn problemen met de toelevering van zout door de grote depots en ook vanuit het buitenland is maar beperkte invoer. Uit alle macht wordt geprobeerd de voorraden weer aan te vullen.

Let op

Op de wegen en fietspaden buiten het verkleinde strooigebied wordt dus voorlopig niet meer gestrooid. Houd er rekening mee dat deze glad kunnen zijn.
^

* microsoftword-bijlagebijpersberichtverkleinenstrooigebied.pdf (20 Kb)