Provincie Utrecht

Commissaris reikt legpenning uit aan Held uit het Hart 2009

8-1-2010 -

Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, heeft op vrijdag 8 januari 2009 de cvdK Legpenning uitgereikt aan Klaske Hofstee. Hij deed dat direct na haar verkiezing tot Held uit het Hart 2009. Kijkers en luisteraars van RTV Utrecht konden de afgelopen weken stemmen op hun Held uit het Hart. Ze stemden in overduidelijke meerderheid voor Klaske Hofstee, die zich al jaren inzet voor de stichting STOPhersentumoren.nl.

De cvdK Legpenning is een eremedaille die al sinds jaar en dag wordt uitgereikt aan inwoners, instellingen en bedrijven in de provincie die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Utrechtse samenleving. "Ik vind het ongelofelijk bijzonder hoe Klaske Hofstee zich élke dag belangeloos inzet voor mensen met een primaire hersentumor. Daarvoor verdient zij absoluut de cvdK Legpenning," aldus commissaris Robbertsen. Naast de penning kreeg Klaske Hofstee ook een oorkonde uit handen van de commissaris van de Koningin.

Afgelopen jaar is RTV Utrecht op zoek gegaan naar Helden uit het hart, mensen die met gevaar voor eigen leven iemand redden of die zich altijd inzetten om anderen te helpen. Commissaris Robbertsen was lid van de jury die uit de vijfentwintig Helden negen genomineerden koos. Kijkers en luisteraars mochten vervolgens stemmen op hun held. Robbertsen vindt alle negen genomineerden echte helden. "Maar er kan er maar één de winnaar zijn en het publiek heeft gekozen voor Klaske Hofstee." Zij kreeg van Paul van der Lugt, directeur van RTV Utrecht, een gouden heldenpenning die speciaal voor deze verkiezing is ontworpen en geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht.

Afbeelding van: Winnaar Held uit het hart 2009

De drie winnaars, Sven Hogenboom, Klaske Hofstee en Marianne Dekker, en op de achtergrond de jury van Helden uit het hart 2009. (Foto: RTV Utrecht)

De uitreiking van de Held uit hart 2009 is zaterdag 9 januari te zien bij RTV Utrecht vanaf 07.35 uur, ieder uur opnieuw. Meer informatie over de verkiezing vindt u op www.rtvutrecht.nl/helden.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 - 258 2249