Gauthier Louette benoemd tot president-directeur generaal van SPIE 08/01/2010 17:34

PR Newswire

PARIJS, January 8 /PRNewswire/ -- De raad van bestuur van de Groep heeft met ingang van 1 januari 2010 Gauthier Louette aangesteld tot president-directeur generaal van SPIE.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100104/373030 )

Naar aanleiding van het vertrek van Jean Monville als
voorzitter van SPIE op 31 december 2009 geeft de raad van bestuur van de Groep er de voorkeur aan om de functies van voorzitter en directeur generaal in één persoon te verenigen.

Tijdens zijn bijeenkomst van 18 december werd Gauthier
Louette, momenteel algemeen directeur, aangesteld tot president-directeur generaal van de Groep.

Met zijn diploma van de Polytechnische school op zak begon
Gauthier Louette in 1986 als projectingenieur aan zijn loopbaan bij SPIE. Na zijn functies als projectdirecteur en operationeel directeur klimt hij in 1998 op naar de functie van algemeen directeur van SPIE Capag. Daarbij wordt hij in 2000 tevens directeur van de Branche Olie-Gas van SPIE Energie Services. In 2003 wordt hij benoemd tot algemeen directeur van SPIE.

"In de loop van de laatste jaren is de groep SPIE uitgegroeid tot een Europees leider op het gebied van plaatselijke technische diensten," verklaart Gauthier Louette, de nieuwe president-directeur generaal van SPIE. "Onze Groep is ideaal gepositioneerd om de oplossingen te vinden voor de energie- en milieuproblemen van zijn klanten, zowel plaatselijke overheden als ondernemingen, op de markten van de groene economie die de komende jaren steeds sneller zullen groeien."

Foto's beschikbaar bij Philippe Hériard (heriard@droitdevant.fr)

Fotoverantwoording: fototheek SPIE/Y. Chanoit

Over SPIE

Als Europees leider op het gebied van diensten voor
elektrische, mechanical engineering en HVAC, techniek in verband met energie en communicatiesystemen zorgt SPIE voor de uitrusting van onze leefwereld en via het ontwerpen, uitvoeren, de exploitatie en het onderhoud van hun installaties verleent onze Groep de nodige assistentie aan al wie deze wereld verder ontwikkelt, zoals overheden en ondernemingen.

Met zijn bijna 400 vestigingen in 30 landen en met meer dan 29 000 medewerkers realiseert SPIE een omzet van 3,75 miljard euro en een courant bedrijfsresultaat van 172,9 miljoen euro.

http://www.spie.com

SPIE SA, Pascal Omnès, Directeur Communicatie, Tel.: +33(0)1-34-22-58-21, pascal.omnes@spie.com; Agence Droit Devant, Philippe Hériard, Tel.: +33(0)1-45-77-02-45, heriard@droitdevant.fr






-