Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Gladheid verwacht in het weekend

7 januari 2010

Gladheid verwacht in het weekend
De verwachting voor het weekend is dat de extreme weersomstandigheden aanhouden. Bewoners van Zuidoost moeten er dan ook rekening mee houden dat ook delen van de hoofdroutes voor de auto in het weekend glad kunnen zijn.
Sneeuwval
Afgelopen nacht en vanmorgen vroeg zijn de hoofdroutes preventief gestrooid. Zolang het niet sneeuwt of ijzelt, blijven de hoofdroutes goed berijdbaar. Zodra het weer gaat sneeuwen of ijzelen, dient men rekening te houden met gladheid.

Strooien
De voorraad strooizout in stadsdeel Zuidoost bereikt een minimum. Daarom wordt het strooien beperkt tot het berijdbaar houden van de hoofdroutes voor de auto, de op- en afritten van de snelwegen en de routes voor het openbaar vervoer. De fietspaden worden voorlopig niet meer gestrooid. Bewoners kunnen voorlopig geen zout meer afhalen bij het Milieutechnisch Bedrijf op de Schepenbergweg.

Veiligheid
We adviseren alle weggebruikers om de informatie in de media over het weer en waarschuwingen voor gladheid goed te volgen. Daarnaast is het belangrijk dat u bij gladheid uw rijgedrag en rijroute eventueel aanpast. Stadsdeel Zuidoost is niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door gladheid.

Kijk voor meer informatie over gladheid in Amsterdam op www.amsterdam.nl

Bijlagen:

Strooiroutes in tekst
Strooiroutes in beeld

---