Ingezonden persbericht

Nieuwe Leergang Integrale Maatschappelijke Ondersteuning bij de NSPOH

Amsterdam, 8 januari 2010 - In april start de nieuwe Leergang integrale maatschappelijke ondersteuning van de NSPOH. Deze leergang, die in Utrecht wordt gegeven, is bedoeld voor senior consulenten en indicatiestellers, coördinatoren en hoofden van loketten, toetsers en beleids- en kwaliteitsmedewerkers werkzaam bij o.a. gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/limo of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 020-4097000.

Meedoen met ontwikkelingen

Tijdens de leergang ontwikkelen de deelnemers kennis en vaardigheden om de verschillende aspecten van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) in een breder perspectief te zien. Hierbij speelt multidisciplinaire samenwerking een belangrijke rol.

De complete leergang duurt één jaar. Gedurende het jaar worden vier modulen gevolgd, te weten: "wet maatschappelijke ondersteuning centraal", "integraal werken", "medische verdieping" en "professionele vaardigheden en beoordeling van derden". De modulen kunnen desgewenst ook los gevolgd worden.

De nadruk ligt tijdens de hele leergang op de toepasbaarheid in de praktijk. De eigen werksituatie staat steeds centraal. Persoonlijke feedback op opdrachten en presentaties en de behandeling van eigen casuïstiek zijn onderdeel van de opleiding.