Ingezonden persbericht

Vredestein en BP komen 'winterse' automobilist tegemoet

Ludieke actie bij BP Bornheim om automobilisten veilig op weg te helpen tijdens winterweer

Vredestein heeft in samenwerking met BP de bezoekers van het tankstation de Bornheim aan de A28 (tussen Zwolle en Amersfoort) op een unieke manier verrast tijdens de ochtendspits. Bij het binnengaan van het tankstation werden zij geheel in wintersportstemming door twee "ski-dames" ontvangen, die hen informeerden over het belang van het tijdig winterklaar maken van hun auto. Zij kregen vervolgens een ijskrabber overhandigd en een gratis kop koffie of chocolademelk, zodat zij voorgelicht, warm en wakker hun weg konden vervolgen. BP en Vredestein organiseerden deze actie naar aanleiding van de vele ongelukken van afgelopen weken weersvoorspellingen om extra aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in Nederland. Volgende week worden de bezoekers van een ander BP-station 's ochtends vroeg worden verrast door de ski-dames van Vredestein.

Tijdig voorbereiden op de winter

In Duitsland en andere Europese landen zijn automobilisten al jaren verplicht om hun auto tijdig te voorzien van een winteruitrusting, (o.a. antivries in het ruitensproeiersysteem, een ijskrabber paraat en winterbanden gemonteerd) maar in Nederland is dit nog geen gemeengoed. Bij de eerste sneeuwvlok worden massaal winterbanden aangeschaft, waardoor bij het gehele distributiekanaal wachttijden ontstaan om aan de enorme vraag te voldoen. Vredestein en BP willen de automobilisten wijzen op de gevaren die door een slechte voorbereiding op de winter kunnen ontstaan. Vredestein organiseert elke winter een ludieke actie om automobilisten bewust te maken van het feit dat met winterbanden de kans op ongelukken door onverwachte gladheid sterk wordt gereduceerd. Vorig jaar gebeurde dit met een uniek billboard dat werd beschreven in de sneeuw.

Testwinnaar

Vredestein heeft een goede naam hoog te houden als het gaat om winterbanden. De Vredestein Snowtrac 3 is deze winter voor de tweede opeenvolgende keer uitgeroepen tot testwinnaar in de belangrijkste winterbandentest in Europa, georganiseerd door de Duitse ADAC, het Zwitserse Touring Club Schweiz en het Oostenrijkse ÖAMTC. Deze instanties, vergelijkbaar met de Nederlandse ANWB zijn toonaangevend in hun eigen land én over de grens. De winterbandentest die zij organiseren is daarom ieder jaar een zeer prestigieuze aangelegenheid en worden doorgaans door de ANWB en Consumentbond overgenomen. De Vredestein Snowtrac 3 werd samen met 20 andere winterbanden van concurrenten aan diverse testen onderworpen en kwam als beste naar voren.

Noot voor de redactie,