NOVA
08-01-2010

In NOVA op 8 januari 2010: Winterse wonderen in Nederland
Nederland lijdt onder het winterweer. Gemeenten en provincies moeten zich ook dit weekend weer goed voorbereiden; met vorst, sneeuwval én een zouttekort. Nederland lijkt niet echt goed bestand tegen de sneeuw en de vrieskou van de afgelopen weken. Maar wat een plaatjes...

Vertalen uit Grieks en Latijn te moeilijk
Steeds meer leerlingen op gymnasia hebben grote moeite met het vertalen van Griekse en Latijnse teksten. 'Laat die vertalingen dan maar zitten', adviseert een werkgroep. Tot grote ontsteltenis van veel leraren klassieke talen. Want is een gymnasium dan nog wel een gymnasium?

Jemen terroristisch broeinest?
Jemen is woest en onherbergzaam, en dus een gemakkelijke schuilplaats voor terroristen. De Amerikaanse minister Hillary Clinton noemde de situatie in het land deze week 'een bedreiging voor de stabiliteit in de regio en de wereld'.

Wegens verbouwing gesloten
In Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk en het Scheepvaartmuseum door verbouwingen langdurig geheel of gedeeltelijk gesloten. Het Mauritshuis in Den Haag wacht hetzelfde lot. Maar een museumdirecteur zonder museum, is als een koning zonder land.

Presentatie: Tom Kleijn

(Onderwerpen onder voorbehoud)