Ingezonden persbericht

Schiedammer wint twee ton met Lotto

Een man uit Schiedam heeft de hoofdprijs van 200.000 euro gewonnen in de Euro Loterij van Lotto. Tijdens de zaterdagtrekking van Lotto waren zijn winnende nummers: 959021.

"Ik vind het nog steeds heel onwerkelijk. Van de ene op de andere dag ben ik opeens 2 ton rijker! Met het prijzengeld wil ik graag andere mensen helpen en ik zou graag een gezin willen stichten," aldus de gelukkige winnaar.

Lotto Jackpot blijft oplopen
Zaterdag 2 januari is de Jackpot niet gevallen. Dat betekent dat de Lotto Jackpot aanstaande zaterdag goed is voor maar liefst 15 miljoen euro, op dit moment de hoogste jackpot van Nederland. De hoofdprijs van de Euro Loterij is zaterdag, zoals elke week, weer 200.000 euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 49 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.