Doorflipper toppunt zorginnovatie

08/01/2010 08:50

Magdale B.V.

Postvanger voorkomt bukken en vallen bij de brievenbus

OOSTVOORNE - Voor ouderen, gehandicapten of andere mensen de moeite hebben met bukken of dingen oprapen van de grond is er een innovatieve oplossing op de markt verschenen. De postvanger Doorflipper kan aan elke brievenbus gehangen worden en vangt alle post op in een sterke opvangbak.

In België won de Doorflipper eind vorig jaar al de Medicare Innovatie Award op de toonaangevende Expo60+ beurs in Mechelen, waar jaarlijks een zorginnovatiewedstrijd voor de zorgsector aan gekoppeld wordt. Ook in Nederland hebben adviesbureaus voor woningaanpassing enthousiast gereageerd op het nieuwe hulpmiddel. Omdat er geen statistische gegevens over het vallen in de gang beschikbaar zijn en niet uitgerekend kan worden hoeveel medische kosten hij bespaart, kan de Doorflipper echter niet in aanmerking komen voor vergoeding binnen de WMO.

Wel bekend is dat de Nederlander gemiddeld zeventien poststukken per week ontvangt en 900 keer per jaar iets van de deurmat moet oprapen. Met name ouderen en mensen in een rolstoel hebben daar problemen mee. ,,De postbode stopt het op een meter hoogte in de brievenbus en wij bukken een paar keer per dag om het op te rapen. Dat vond ik in onze moderne wereld heel onlogisch", legt bedenker Peter Klompe van technisch ontwikkelingsbedrijf Magdale BV uit hoe hij op het idee kwam. Bestaande producten voldeden niet of waren onhandig en daarom ontwierp hij de Doorflipper.

Dat is een postvanger die eenvoudig te monteren is, op vrijwel elke deur past, echt alle post - hoe zwaar ook - kan opvangen, die op heuphoogte aanbiedt, zonder dat de post alsnog op de grond valt bij het oppakken. Ingeklapt dient de Doorflipper als tochtstrip. Door zijn flexibiliteit past de Doorflipper ook in smalle gangen en is hij gemakkelijk te gebruiken voor mensen in een rolstoel.

,,Hij is vooral als valpreventie heel belangrijk, maar verder geschikt voor iedereen", aldus Klompe. De voordelen zijn legio: nooit meer bukken en oprapen, geen deuren die moeilijk opengaan door de stapel post op de mat erachter, geen hond die er met de post vandoor gaat of een kat die er op plast en geen natte schoenen op de post. ,,Hij bespaart kortom een hoop frustratie en biedt comfort voor iedereen," zegt Klompe.

De postvanger is inmiddels in bijna alle Nederlandse ijzerwarenvakhandel en winkels voor dagelijkse hulpmiddelen te koop.

Meer informatie: www.doorflipper.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.doorflipper.nl