Persbericht

NAVTEQ ondersteunt NDrive's nieuwe mobiele navigatiesystemen

NAVTEQ®-kaarten bieden een verbeterde navigatie-ervaring aan consumenten in meer dan 40 landen

Veldhoven - 8 januari, 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, is door NDrive, een toonaangevende aanbieder van persoonlijke navigatiesoftware, producten en diensten, verkozen tot voorkeursleverancier van kaarten. NAVTEQ®-kaarten worden geïntegreerd in NDrive's persoonlijke navigatiesoftware die verkocht wordt in meer dan 40 landen wereldwijd waaronder Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Mexico.

NAVTEQ's digitale kaartdatabase wordt gewaardeerd om zijn kwaliteit en omvat 78 landen. Het maakt deur-tot-deur routeplanning mogelijk door Europa en Noord-Amerika in 20 talen en biedt tegelijkertijd bijna 260 data-attributen en miljoenen Points of Interest (POIs), van winkelcentra tot banken. Het biedt ook de belangrijkste innovatie achter location-based services applicaties die accurate, rijke en relevante content nodig hebben.

Door de samenwerking met NAVTEQ levert NDrive zeer accurate en gedetailleerde digitale kaarten met vooruitstrevende toepassingen zoals dynamische data en turn-by-turn navigatie. Met een krachtige database binnen handbereik levert de dienst in diverse talen beeld- en stemcommando's, SMS-locatie en aanwijzingen over snelheidslimieten. Daarnaast, afhankelijk van de dienstverlener of het apparaat, vult de functionaliteit doorlopend informatie aan zoals realtime weerrapporten en toegang tot dynamische navigatie-informatie. Dit alles gebeurt via 'plug and play' en een gebruiksvriendelijke interface. Het is een multi-platform dat draait op Windows Mobile, Symbian, Andriod, iPhone en Linux platformen. Daardoor is het beschikbaar voor diverse mobiele apparaten en Windows CE for Portable Navigation Devices, Windows XP of Vista.

"De kaarten die de basis vormen voor ons NDrive portfolio zijn accuraat en gedetailleerd dankzij de bewezen kwaliteit van NAVTEQ-kaarten. Met NAVTEQ's reputatie en ervaring in de ontwikkeling van digitale kaarten en zijn wereldwijde dekking hebben we een basis voor een ontwikkelde navigatie-ervaring voor onze gebruikers. Daarnaast hebben we een uitgebreid portfolio aangezien onze wereldwijde aanwezigheid snel groeit", zegt João Neto, President bij NDrive.

"NAVTEQ wil kaarten bieden waar de mobiele wereld op kan rekenen. NAVTEQ schat dat er dagelijks meer dan 100 miljoen keer gebruik wordt gemaakt van NAVTEQ-data. We zijn er trots op dat we door de samenwerking met NDrive de persoonlijke navigatie-ervaring van NDrive's klanten kunnen verbeteren", zegt Jeff Mize, executive vice president, global sales bij NAVTEQ.

Het NDrive softwarepakket is te downloaden via http://www.ndrive.com en wordt tevens verkocht via een netwerk van toonaangevende retailers en OEM-integreerders. De nieuwe versie is per direct beschikbaar.