Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics Voyager PRO wint prestigieuze iF Product Design Award 2010

Headset geprezen om comfort en geluidskwaliteit

Hoofddorp, 8 januari 2010 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt vandaag aan dat de Plantronics Voyager PRO Bluetooth headset de prestigieuze international Forum (iF) product design award 2010 heeft gewonnen in de categorie telecommunicatie.

Al 56 jaar wordt de iF product design award gezien als een internationaal erkend handelsmerk voor excellent design. Over de hele wereld geldt het iF-merk, met kantoren in Hannover, München, Taipei, Seoul en Curitiba/Paraná, als een gevestigd symbool voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van design.

Bijna 2.500 inzendingen uit 39 verschillende landen streden om de award van 2010.

"Plantronics ontwierp de Voyager PRO voor de professionele mobielgebruikers die veel waarde hechten aan prestaties en comfort," zegt Darrin Caddes, vice president Corporate Design bij Plantronics. "We wilden met het ontwerp van de Voyager PRO de perfecte balans bereiken: een bijna gewichtsloze ervaring en tegelijkertijd stabiliteit doordat het grootste gedeelte van het product achter het oor zit. In combinatie met de beste audiotechnologie van de industrie en de verlengde batterijduur is de Voyager PRO baanbrekend in wat gebruikers mogen verwachten van een headset.

De iF award is het nieuwste eerbetoon aan de Plantronics Voyager PRO headset sinds de introductie vorig jaar. De Voyager PRO won eerder de begeerde Editors' Choice awards van CNET en PC Magazine, en werd genoemd als CES Innovations Design and Engineering Award Honoree in de categorie draadloze handsetaccessoires.

Ontwikkeld voor geluidskwaliteit
De Voyager PRO biedt de meest geavanceerde noise-cancelling en wind noise reduction technology in de markt. De headset beschikt over een verstelbare microfoon en AudioIQ2, de nieuwe generatie digital signal processing (DSP) technologie. Hierdoor kan het stemgeluid van de gebruiker nauwkeurig worden vastgelegd en tegelijkertijd achtergrondgeluid worden geëlimineerd. De drie lagen WindSmart-technologie verminderen lawaai veroorzaakt door de wind en leveren rijke, natuurlijke inkomende audio zodat de beller duidelijk verstaanbaar is en hij de persoon aan de andere kant van de lijn eveneens duidelijk kan verstaan.

De Plantronics Voyager PRO doorstond 24 testronden om het ontwerp te perfectioneren voor comfortabel gebruik gedurende de hele dag. Het oorgedeelte is gemaakt van zacht silicone voor een optimale pasvorm en biedt een "geluidskanaal" die helpt de audio gelijk over het oor te verdelen. De headset is zeer comfortabel om te dragen en de batterij biedt tot zes uur gesprekstijd alvorens hij weer moet worden opgeladen.

Over de iF Design Awards
Sinds de introductie van de iF product design award in 1953 hebben de iF design awards zich ontwikkeld tot een prestigieus handelsmerk voor uitmuntende prestaties op het gebied van design. Bedrijven en ontwerpbureaus gebruiken de award om klanten en prospects bewust te maken van de doorslaggevende verschillen in de kwaliteit van het product en de service die deze onderscheiding betuigt.

Over Plantronics
Plantronics is wereldleider in persoonlijke audiocommunicatie voor professionals en consumenten: van Unified Communication-oplossingen tot bluetooth-headsets. Dankzij bijna 50 jaar ervaring in innovatie en klantgerichtheid biedt Plantronics ongeëvenaarde audio-ervaring en kwaliteit. Plantronics wordt gebruikt door elk bedrijf in de Fortune 100 en is de eerste keuze voor luchtverkeersleiding, alarmnummers en de New York Stock Exchange. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com.

Plantronics, AudioIQ, AudioIQ2, Engineered for Sound Quality, Plantronics Voyager, en WindSmart zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc. Het Bluetooth handelsmerk en logo zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en het gebruik van het merk door Plantronics, Inc. is onder licentie. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.