Ingezonden persbericht


Nieuwe modellen in R-serie zijn stijlvolle en krachtige alleskunners Samsung luidt met R-serie nieuw tijdperk in voor notebooks

Delft, 8 januari 2010 - Samsung Electronics breidt haar succesvolle R-serie in Nederland uit met vier elegante notebooks. De R780 en R580 zijn zeer krachtige notebooks, terwijl de R730 en R530 opvallen door het stijlvolle design.

De ingebouwde Intel(TM) Core(TM) i5-520M* processor van de R780 en de R580 is sneller dan jij zelf bent. De processor brengt automatisch de processorkracht daar waar die het meest nodig is. Of je nu een HD-video maakt, foto's bewerkt of een PC-game speelt, je kunt eenvoudig meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren en zo productiever dan ooit zijn.

De vier notebooks komen uit in de nieuwe Touch of Color crystal finish met glasachtige, op licht geïnspireerde nuances. Ook is er een keuze uit verschillende patronen. Het ergonomische design en het numerieke toetsenbord geven een extra plezierige en productieve gebruikerservaring. De krasbestendige behuizing is zo ontworpen dat het notebook is beschermd tegen vieze vingers én de onvermijdelijke klappen en stoten.

Op de HD-LED displays van de nieuwe notebooks uit de R-serie verschijnen de beelden haarscherp en in levensechte kleuren. Dankzij een aspectratio van 16:9 kun je van HD-films en games genieten. Elk detail komt tot leven met de vooruitstrevende 3D graphics processingkracht van de nieuwste NVIDIA GeForce grafische kaart*.

De krachtige notebooks bevatten een reeks nuttige tools, zoals een USB 'sleep-and-charge' poort (alleen op de R780 en de R580), zodat je mobiele apparaten zoals een mp3-speler via je notebook kunt opladen, zelfs als deze uit staat. Met de 'AnyPC remote PC access' heb je een beveiligde 'one click'-verbinding met je PC thuis of op kantoor. Hiermee kun je onderweg veilig en eenvoudig bestanden uitwisselen en bekijken. Als je notebook is gestolen, spoor je het met de Phoenix FailSafe(TM) software op. Vervolgens kun je de belangrijke gegevens op je notebook coderen, managen, terugvinden of verwijderen.

'De notebooks uit de Samsung R-serie zijn echte allrounders die krachtige prestaties en entertainment bieden in een duurzaam Touch Of Color design,' aldus Seongwoo Nam, Executive Vice President van de Samsung IT Solutions Business. 'Met de vooruitstrevende multimediamogelijkheden en de grote harddrives beantwoorden deze notebooks aan de vraag naar systemen die HD games en films op een ongelooflijke wijze in beeld brengen.' De notebooks uit de R-serie hebben een TCO-certificaat en voldoen aan de ECO RoHS norm. De modellen bevatten geen kwik en verbruiken aanzienlijk minder energie dankzij de LED backlit displays.

De nieuwe notebooks uit de R-serie zijn verkrijgbaar vanaf eind januari 2010. De verkoopadviesprijzen inclusief BTW zijn: R780: vanaf ¤ 849,-
R580: vanaf ¤ 749,-
R730: vanaf ¤ '¬ 599,-
R530: vanaf ¤ 529,-

Samsung biedt standaard 2 jaar Pick-up & Return garantie op alle modellen, 1 jaar op de batterij.


* Fabrieksoptie

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2008 een totale omzet van US$ 96 miljard. Bij het bedrijf werken circa 164.600 mensen op 179 vestigingen in 61 landen in zeven onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux.

Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.