Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  8 januari 2010


Heerde werkt aan reanimatieproject Hartveilig Wonen.

Heerde is gestart met het project Hartveilig Wonen. Doel van het project is dat (getrainde) vrijwilligers bij een hartstilstand levensreddende hulp kunnen bieden, in afwachting van de ambulance. Hiervoor zijn voldoende vrijwilligers nodig. Geïnteresseerden worden daarom opgeroepen om naar één van de informatiebijeenkomsten te komen die in januari worden gehouden.


Doel project

Op 1 maart zullen verspreid over de gemeente Heerde zeven AED's beschikbaar zijn, waarmee het leven kan worden gered van iemand met een hartstilstand. Het doel van het project Hartveilig Wonen is een netwerk van (opgeleide) vrijwilligers die deze AED's kunnen bedienen, zodat overal in de gemeente, 24 uur per dag, snel hulp kan worden geboden. Buurtbewoners kunnen vaak sneller ter plaatse zijn dan de ambulance en beginnen met reanimeren. Dit is van groot belang wanneer elke minuut telt. De vrijwilliger wordt gewaarschuwd door middel van een sms van de meldkamer voor de Ambulance.


Vrijwilligers

Voor het project is het belangrijk dat er voldoende vrijwilligers zijn. Daarom worden geïnteresseerden opgeroepen om naar één van de volgende avonden te komen:


Datum       Plaats                  Tijd

18 januari 2010 Dorpshuis Heerde            20.00 - 21.30 uur
21 januari 2010 't Spyker Horeca Wapenveld  20.00 - 21.30 uur
28 januari 2010 Gebouw Boerbrink Veessen        20.00 - 21.30 uur

Vrijwilligers moeten een geldig reanimatiediploma hebben en een certificaat AED bediener, of bereid zijn om de cursussen hiervoor te volgen.

Informatie
Voor verdere informatie of wanneer u zich wilt opgeven als vrijwilliger, kunt u contact opnemen met het Project Hartveilig wonen VNOG, tel. (0525) 68 66 53 (algemeen informatienummer) of e-mail: projectgroepaed@live.nl. Wanneer u een AED heeft op uw bedrijf of instelling, kunt u dat daar ook aangeven.


Einde persbericht