Ingezonden persbericht


Wie heeft Moed?

In Nederland worden wij dagelijks geconfronteerd met uitingen van agressievormen, geweldsdelicten en incidenten. Ieder moment van de dag ontvangen wij berichtgevingen van geweldsexplosies ergens in de wereld of van fysieke confrontaties dicht bij huis. Soms héél dichtbij. Dit alles zorgt voor een gevoel van onveiligheid binnen onze samenleving. Moed is nodig om dit met elkaar te keren. Moed is nodig om met elkaar een samenleving te creëren waarbinnen iedereen zich veilig voelt!

Verbeter je eigen leefomgeving... Moed!
De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) staat synoniem voor Moed. Vanaf heden is het woord Moed gekoppeld aan het lieveheersbeestje en aan de doelstellingen en activiteiten van de stichting. Met Moed gaat de LSTZG iedereen aansporen en motiveren om zijn eigen leefomgeving te verbeteren. Niets moet, maar Moed...

Missie Moed
Moed stimuleert en ondersteunt initiatieven voor verbetering van de woon, werk- en leefomgeving en streeft naar een samenleving waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten en geweld.

Op zoek naar ondersteuning
Samenwerking en financiële ondersteuning zijn nu nodig om onze visie moed verder vorm te geven. Wij werken graag samen met bedrijven, organisaties en collega-stichtingen om educatieve projecten en ludieke acties m.b.t. pesten, agressie en geweld te organiseren. Op dit moment werken wij samen met o.a. Leefstijl, Politie Amsterdam-Amstelland, BP Nederland, Pax Christi Vlaanderen, gemeenten, Stichting Kinderpostzegels Nederland en Euro's voor Vrede. Wij hopen echter met meer organisaties in de toekomst samen te kunnen werken en samen het verschil te maken.

Daarnaast zijn wij op zoek naar donateurs die ons werk willen steunen. In het bijzonder als het gaat om onze voorlichting over pesten en geweld op scholen, in buurtcentra en jongerencentra zijn wij nog op zoek naar financiële ondersteuning. Vorig jaar waren wij in staat om meer dan 300 gastlessen over pesten en geweld te geven. Mede dankzij steun van Oxfam Novib. Onze gastlessen maken veel los bij kinderen en jongeren en zetten hun aan na te denken over hun rol bij pesten en geweld. Ook in 2010 willen wij door met onze voorlichting over pesten en geweld. Dit kan alleen met uw financiële steun.

Ik vraag u nu. Heeft u Moed om ons te steunen? Zie voor meer informatie over onze projecten en donatiemogelijkheden de website: www.moed.nl

Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG)

Sinds de oprichting (september 1997) heeft de LSTZG met uiteenlopende initiatieven mede geïnvesteerd om pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan. Dit o.a. met succesvolle bewustwording en voorlichtingsprojecten op basis- en middelbare scholen. Maar ook samenwerking met vele gemeenten, het tot stand brengen en ondersteunen van acties in woonwijken en buurten en het begeleiden van activiteiten voor sportverenigingen.

De LSTZG ontwikkelt projecten en campagnes die burgers bewust maken van de oorzaken en gevolgen van geweld en geeft hen handreikingen om hun eigen leefomgeving te verbeteren. In de afgelopen jaren zijn klein en grootschalige educatieve projecten, activiteiten en campagnes rondom sociale veiligheid geïnitieerd. De LSTZG werkt met vaste medewerkers, steunpunten, gastdocenten en vrijwilligers. De stichting werkt met een herkenbaar beeldmerk, het lieveheersbeestje, heeft een landelijk bereik en is in het bezit van het CBF keurmerk.