Ingezonden persbericht


Nieuwe Oyens & Van Eeghen van start

Oyens & Van Eeghen kondigt aan dat zij haar huidige dienstverlening zal verbreden. Naast Private Wealth Management zal Oyens & Van Eeghen zich ook gaan toeleggen op advisering op het gebied van Corporate Finance. In lijn met de verbreding van haar activiteiten heeft Oyens & Van Eeghen de samenstelling van de Directie en de Raad van Commissarissen gewijzigd. Oyens & Van Eeghen komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag van haar doelgroep naar een onafhankelijke, cliëntgerichte Nederlandse instelling die een breed spectrum aan zakelijk en financieel advies en beheer aanbiedt.

Oyens & Van Eeghen zal de bestaande activiteiten op het gebied van Private Wealth & Asset Management voor vermogende particulieren en non-profit instellingen verbreden en verder versterken. Aanleiding hiertoe zijn de veranderde marktomstandigheden. Bij steeds meer partijen, variërend van ondernemende families tot non-profit instellingen, is de laatste jaren een toenemende behoefte ontstaan aan onafhankelijke financiële advisering. Oyens & Van Eeghen onderscheidt zich door nadrukkelijk als partner van haar klanten te werk te gaan -

als een private bank die geïndividualiseerde dienstverlening biedt, waarbij het belang van klanten te allen tijde voorop staat. De activiteiten van Oyens & Van Eeghen op het gebied van Wealth & Asset Management zijn gebaseerd op een kennisgedreven advisering in een model van open architectuur zonder gedwongen winkelnering. Daarnaast gaat Oyens & Van Eeghen haar dienstverlening uitbreiden met Corporate Finance Services. Dit onderdeel van de bank is gericht op zakelijk en ondernemend Nederland - zowel ondernemingen met als zonder

beursnotering. Onderdelen van Corporate Finance Services worden M&A Advisory (advies m.b.t. de aan- en verkoop van bedrijven of bedrijfsonderdelen, leveraged buy-outs en management buy-outs) en Credit/Debt Advisory Services (advies bij (her)financieringen, aantrekken van kapitaal, herstructureringen van de ondernemingsbalans, mezzanine en andere hybride kapitaalstructuren). Ook met Corporate Finance Services komt Oyens & Van Eeghen tegemoet aan de groeiende vraag van haar doelgroep en haar netwerk naar een onafhankelijke, klantgerichte gespecialiseerde Nederlandse financiële instelling die een breed spectrum aan zakelijk financieel advies aanbiedt. Oyens & Van Eeghen zal geen traditionele bankactiviteiten, zoals kredietverlening, betalingsverkeer, sparen en financieringen aanbieden. Het 'vernieuwde' Oyens & Van Eeghen wordt bestuurd door mensen die kunnen bogen op een jarenlange ervaring in de financiële sector. Directievoorzitter is Pim Baljet (voormalig directievoorzitter en limited partner van Lombard Odier). De overige directieleden zijn Reinier Klaasen (voormalig managing partner bij IMC Asset Management), Peter Jan Rubingh (voormalig managing director bij W.P. Stewart) en Pieter van Steenbergen (voorheen werkzaam bij RBS en ABN AMRO). Als President Commissaris van de Raad van Commissarissen is Jan Kalff (voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur ABN AMRO) aangesteld. De overige leden van de Raad van Commissarissen zijn Wilco Jiskoot (voormalig lid van de Raad van Bestuur ABN AMRO), Wiet Pot (exdirectievoorzitter Kempen en managing director-partner Goldman Sachs), Ad Scheepbouwer (voorzitter Raad van Bestuur KPN) en Sake Wijma (voormalig senior partner van Greenfield Capital Partners). De Raad van Commissarissen zal een actieve en betrokken rol vervullen in de nieuwe opzet van Oyens & Van Eeghen.
Voor een overzicht van de Directie en Raad van Commissarissen, zie de bijlage (of bij Over Bank Oyens & Van Eeghen op de website). In de nieuwe kapitaalstructuur van Oyens & Van Eeghen wordt de meerderheid van het aandelenkapitaal geplaatst bij een aantal ondernemers en ondernemende families. Er zijn minderheidsbelangen voor de huidige aandeelhouder IMC, de Directie en de Raad van Commissarissen.

Over Oyens & Van Eeghen
Oyens & Van Eeghen NV is één van de oudste onafhankelijke Nederlandse banken die is opgericht door de families Oyens en Van Eeghen en haar oorsprong heeft sinds 1797. Oyens & Van Eeghen richt zich op vermogende particulieren en families, hun ondernemingen en non-profit instellingen. Oyens & Van Eeghen beschikt over een algemene bankvergunning en staat als zodanig onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten.



Ingezonden persbericht