BGN: Eén kilo gewichtsverlies voor 1 dag krachtvoeding Somalische kind


Opbrengst bgn-jubileum actie gaat naar oxfam novib

HILVERSUM, 20100108 -- De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) viert op 1 juli 2010 haar 5-jarig jubileum. Om dit lustrum te bekrachtigen heeft de BGN gekozen voor een actie waarbij een brug wordt geslagen tussen over- en ondergewicht. Met iedere kilo gewichtsverlies van een BGN-cliënt wordt één euro gedoneerd aan het project voor ondervoede Somalische kinderen. Voor één euro heeft een kind voor één dag krachtvoeding.

Goed voornemen
Een cheque met de totale landelijke opbrengst wordt op 1 juli 2010 aan Oxfam Novib aangeboden. De actie om ondervoede Somalische kinderen te steunen met de actie "¤ 1,- voor 1 kilo" wordt door alle BGN gewichtconsulenten ondersteund. Op www.gewichtsconsulenten.nl staat een overzicht van verschillende acties. "Het ideaal van Oxfam Novib waarbij iedereen een zelfstandig bestaan kan opbouwen, het zélf kan doen, sluit volledig aan bij het uitgangspunt van de BGN, waarbij we cliënten helpen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen" aldus de voorzitter van de BGN Marianne Kramer.

Phaedra Mensen, hoofd Marketing en Fondsen van Oxfam Novib "Wij zijn ontzettend blij met initiatieven van donateurs en bedrijven zoals deze actie van de BGN. Oxfam Novib ondersteunt projecten van mensen in ontwikkelingslanden die zelf aan hun toekomst werken. Wij zijn overtuigd van het zelfdoen".

BGN en overgewicht
De BGN is in 2005 opgericht als belangenbehartiger van gewichtsconsulenten. Zij bieden gezonde mensen met een gewichtsprobleem een eenvoudige oplossing voor het beheersen en onder controle houden van het gewicht en de gezondheid. De BGN werkt samen met verschillende belangenverenigingen en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De gewichtsconsulenten van BGN zijn voor iedereen toegankelijk en is laagdrempelig in prijs waarbij consults door de (meeste) zorgverzekeraars gedeeltelijk worden vergoed. In de afgelopen 5 jaar zijn er in totaal een kleine 100.000 cliënten door een BGN gewichtsconsulente geholpen met het verwezenlijken van gewichtsverlies en vooral het ontwikkelen van een gezond eet- en leefpatroon.

Ondervoeding
Ondervoeding is een van de grootste risico's voor het bezwijken aan ziektes als malaria, diarree, mazelen, aids of een longontsteking. Deze 5 ziektes vormen de voornaamste doodsoorzaken van 9,8 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar wereldwijd. In Somalië leven in totaal 285.000 acuut ondervoede kinderen onder de vijf jaar.

Over BGN
De BGN beschermt en behartigt de belangen van de ruim 400 leden. Alle bij de BGN aangesloten gewichtsconsulenten worden regelmatig geschoold en werken volgens een vast protocol. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten van de bij de BGN aangesloten gewichtsconsulenten.

Over Oxfam Novib
Voor meer informatie over Oxfam Novib: www.oxfamnovib.nl