Ingezonden persbericht



LACHEN MET ALIENS

Buitenaardse grappen bij Comedy Central

Amsterdam, 7 december 2009
Voor iedereen die zich wel eens afvraagt of Aliens bestaan en zo ja, over wat voor soort humor ze dan beschikken, komt Comedy Central met het verlossende antwoord. De buitenaardse schooiers bestaan niet alleen, ze beschouwen de hele wereld als hun persoonlijke baken van de lach. Vanaf december is bij Comedy Central te zien hoe de knokige tweevoeters zich al boerend vermaken ten koste van ons nietsvermoedende aardbewoners. Vanuit Comedy Central Intergalactic Headquarters wordt elke missie al lachend op de voet gevolgd. De verschillende korte films komen uit de stal van John Doe Amsterdam Film en zijn in opdracht van Comedy Central gemaakt.

Heeft Elvis wel echt bestaan en wie is toch de Kerstman? Na het zien van de verrassende nieuwe korte films bij Comedy Central kun je bij alles je twijfels zetten. De Aliens bekokstoven de meest flauwe grappen voor hun eigen vermaak, ten koste van de goedgelovige homo sapiens. Zo komt de Kerstman niet van de Noordpool, maar uit het brein van een Alien. Dacht je dat Elvis dood was? Guess again! Gat in de ozonlaag een probleem? De Aliens schieten er rustig nog één bij. Gewoon, omdat ze daar om kunnen lachen. De films relativeren zo op humoristische wijze prangende maatschappelijke zaken.

Op 8 januari zendt Comedy Central de korte speelfilm John from Burlington uit, geschreven door Diederiekje Bok en geregisseerd door Hein Mevissen. Deze 15 minuten durende film laat zien hoe het leven van een doodgewone John in een handomdraai compleet veranderd als een Alien zijn lichaam even voor een jaartje 'leent'. Als John zich realiseert dat zijn leven totaal overhoop is gehaald, weet hij niet wat hem overkomt en wordt de ellende alleen maar groter.

Credits
Comedy Central: Maurice Hols
Creatie: John Doe Amsterdam.
Schrijfster: Diederiekje Bok
Regie: Hein Mevissen
DOP: Lex Brand
Creature Effects: Rob Prop's Shop / Rob Hillenbrink en Erik Hillenbrink Edit: Petra Maintz
Geluid: Studio De Keuken
Music Composer: Geert van Gaalen
Sound design: Remko Keuter
Productie Maatschappij: John Doe Amsterdam & Maarten.nl Producer: Maarten van Hemmen
Post Production: Condor.
Compositors: Marcel Oudendijk, Erik Bobeldijk, Philip Huis in 't Veld 3 D VFX: Pilot street.
Cast: Boom Chicago/ Matt Chapman, Lolu Ajayi, James Kirkland, Tessel Beek.


- EINDE BERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.

Noot voor redacties