Fondsen van Teslin behalen zeer positieve rendementen in 2009


De fondsen van Teslin Capital Management hebben in 2009 zeer positieve resultaten laten zien. Darlin, Todlin en Midlin behaalden rendementen van respectievelijk 72%, 60% en 46%

MAARSBERGEN, 20100108 -- Darlin, dat substantiële belangen neemt in Nederlandse smallcaps, sloot het jaar af met een intrinsieke waarde van ¤31,15 per aandeel, wat neerkomt op een rendement van 72%, inclusief dividend. Todlin, dat substantiële belangen neemt in Nederlandse microcaps, eindigde het jaar met een intrinsieke waarde van ¤12.664,39 per aandeel, wat een rendement betekent van 60%, inclusief dividend.

Midlin, een open-end beleggingsinstelling die zich richt op Nederlandse en andere Europese small- en midcaps, eindigde het jaar op een intrinsieke waarde van ¤82,21 en behaalde daarmee in 2009 een rendement van 46%.


`Na de aanzienlijke koersdalingen in 2008 en begin 2009, was er in de loop van het afgelopen jaar sprake van een rationalisatie van de waarderingen van goede bedrijven', zegt Maarten Hartog, directeur van Teslin Capital Management. `De zeer positieve rendementen in 2009 onderstrepen dat we ons weten te onderscheiden met onze langetermijnvisie en de samenstelling van onze portefeuilles.'


Over Teslin

Teslin Capital Management is onafhankelijk, en richt zich via haar fondsen Darlin, Todlin en Midlin op goed geleide ondernemingen met een sterke balans. De fondsbeheerders beoordelen ondernemingen op aspecten als het corporate governance-beleid, fatsoenlijk ondernemen, de marktpositie en de groei van cashflow en winst. Teslin vertrouwt daarbij op de kracht van onafhankelijke, eigen analyse en constructieve relaties met zowel deelnemingen als haar investeerders. Teslin is mede-eigenaar en streeft naar waardecreatie op lange termijn, denkt actief mee en adviseert de deelnemingen waarin geïnvesteerd wordt.


Teslin voert actief het aandeelhouderschap uit door regelmatig een dialoog te hebben met de besturen van de deelnemingen en door een coördinerende rol op zich te nemen binnen overleg met grootaandeelhouders. Onderwerpen die dan worden besproken zijn de samenstelling, de zittingsperiode en beloningsstructuur van de directie en de raad van commissarissen, de verdeling van de winst en het fatsoenlijk ondernemen.


Zie ook www.teslin.nl.





Ingezonden persbericht