Ingezonden persbericht


Rapper Diggy Dex naar 013

Rapper / producer Diggy Dex maakte dit jaar met de Belgische schone Eva de Roovere dé zomerhit van 2009 met het nummer 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)'. Ter promotie van zijn derde album zal Diggy Dex met zijn vijfkoppige topband de vaderlandse podia aandoen. Daarbij zal hij rapper / MC / producer Skiggy Rapz meenemen om het te voorzien van de juiste funky hiphop-ingredienten. Op vrijdag 8 januari zal Diggy Dex en consorten met zijn concerttour de Kleine Zaal van 013 aandoen.

Diggy Dex brak door met de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. Een succesvolle hiphopformatie die onder andere De Grote Prijs Van Nederland won. Vanaf 2006 ging Diggy Dex solo. Hij maakte twee albums die beide zeer lovend werden ontvangen door de vaderlandse pers. Dit jaar maakte hij de 'feelgood hit' van de zomer. Het romantische slaapliedje, genaamd 'Slaap Lekker (Fantastig Toch)' vond zijn weg via vrijwel iedere huis-, tuin-, en strandradio en waar je ook maar een stap wilde zetten, er was geen ontkomen aan; Diggy Dex en Eva de Roovere verklaarden elkaar de liefde en de wereld moest en zou het weten! Het leverde de rapper / producer en de Vlaamse schone zelfs een nummer 1 notering op in de Mega Top 50. De bijbehorende videoclip ontving van muziekzender TMF het etiket 'high rotation' en op Youtube zong het tweetal zelfs voor een publiek van meer dan twee miljoen kijkers! Inmiddels ligt de zomer alweer achter ons en zo wordt het tijd voor de 'feelgood hit' van de komende winter; begin januari zal de opvolger van 'Slaap Lekker (fantastig toch)' worden uitgebracht. Het nummer draagt de titel 'Vandaag' en bevat eenzelfde catchy melodie als zijn voorganger.

Diggy Dex
Vrijdag 8 januari 2010 | aanvang 20:30 | zaal open 20:00 Tickets à ¤ 10,00 (excl. servicekoosten) zijn vanaf zaterdag 5 december verkrijgbaar via 013 en Ticket Service Nederland

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /