Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 8 januari 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussies, live -muziek & publiek vanuit de

Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

19.00-20.00 uur
Johan Braeckman over "Alles wat je altijd al wilde weten over Richard Dawkins". Braeckman is filosoof en verbonden aan de Universiteit van Gent op het vakgebied wijsbegeerte en moraal. Hij legt haarfijn en helder uit wat de theorieën van de wereldberoemde Engelse atheïst Richard Dawkins inhouden. Dawkins werd bekend met de bestseller "God als misvatting" en recent: "Het grootste spektakel ter wereld".

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest' met berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

20.00-21.00 uur
Filmrecensent Gawie Keyser bespreekt de nieuwste film van regisseur Spike Jonze (bekend van Jackass) ""Where the wild things are", naar het prentenboek "Max en de Maximonsters" van Maurice Sedak. Gawie keyser is filmrecensent van o.a. De Groene Amsterdammer.

Rondetafelgesprek: "Hoe Europa z'n zelfvertrouwen verloor" Gesprek o.l.v. Theodor Holman met aan tafel: Max Pam, Amanda Kluveld en Chris van der Heijden. Frits Bolkestein schreef vlak voor Kerst een artikel voor de Volkskrant over de moeizame integratie van moslims in de westerse cultuur. Bolkestein gelooft dat het Christendom met waarden als zelfrelativering en schuldgevoel daar de oorzaak van is.

Muzikale act:
De Nederlandse formatie The Bayou Mosquitos spelen vier sessies www.bayoumosquitos.com

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 11 & dinsdag 12 januari van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl