Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen maakt winnaars verhalenwedstrijd KIWANIS bekend

BARENDRECHT (vrijdag 8 januari 2010) Eind 2009 organiseerde serviceclub KIWANIS Barendrecht een verhalenwedstrijd met het thema 'Als ik wethouder Jeugdzaken van de gemeente Barendrecht zou zijn, dan...'. Middelbare scholieren leverden honderden verhalen aan. Op maandag 11 januari maakt burgemeester Van Belzen rond 17.50 uur op het gemeentehuis bekend wie de winnaar s zijn.

De verhalen van diverse leerlingen van CSG Calvijn en het Dalton Lyceum zijn door een jury beoordeeld, bestaande uit burgemeester Van Belzen, de heer Kooyman (voorzitter Stedenband Barendrecht-Louny), mevrouw Van de Blom (vestigingsmanager bibliotheek Barendrecht-Centrum en Carnisselande) en de heer Onnink (boekhandel Bert Onnink). De vier beste verhalenschrijvers krijgen van serviceclub KIWANIS Barendrecht een weekend naar het Tsjechische Louny aangeboden. Deze verhalen worden vertaald in het Tsjechisch, zodat ze ook in zusterstad Louny kunnen worden gepubliceerd. De schrijvers die op 5 t/m 10 zijn geëindigd, ontvangen een andere prijs.

Samen leven met de jeugd
Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Door het opzetten en uitvoeren van activiteiten brengen individuele clubs geld bijeen, dat besteed wordt aan goede doelen in het bijzonder voor kinderen. Serviceclub KIWANIS Barendrecht haakt met de wedstrijd aan bij het jeugdbeleid van de gemeente. In 2010 is het motto van het college van de gemeente Barendrecht 'Samen leven met de jeugd'. De gemeente wil de jeugd blijven betrekken bij de omgeving. Burgemeester Van Belzen is dan ook zeer blij met het grote aantal verhalen dat ingezonden is: "Dit getuigt van interesse van jongeren in hun omgeving en van maatschappelijke betrokkenheid."

Stedenband
Meer dan driekwart van alle gemeenten in Nederland heeft een onderlinge band met een gemeente in een ander land. Ook Barendrecht heeft al enkele jaren een stedenband. Barendrecht en het Tsjechische Louny hebben sinds 1990 een onderlinge band en dit resulteert met enig regelmaat in wederzijdse bezoeken.