Ingezonden persbericht


PvdA wil goede oplossing voor soepbus van de Kesslerstichting

Het nieuwe jaar is slecht begonnen voor de Kesslerstichting. In de nacht van oud- en nieuw is hun Soepbus uitgebrand, vermoedelijk door brandstichting. Deze bus rijdt al jaren elke nacht door de stad om daklozen te voorzien van soep, brood en wat te drinken. De PvdA fractie vindt deze voorziening noodzakelijk, voor al nu het koud weer is.

De bus ( aanschafprijs ¤ 85.000,-) is in 2007 dankzij giften gekocht en speciaal geschikt gemaakt. De Kessler stichting heeft snel vervanging gevonden zodat de service aan daklozen zonder hapering voortgezet kan worden. Een gewone bestelbus wordt nu voor dit doel ingezet. Het nadeel van deze bus is dat er zich geen warmhoud voorziening in bevindt en het personeel niet veilig via een luik de daklozen kan bedienen.

PvdA raadslid Marko Fehres: 'Deze voorziening is erg belangrijk om het moeilijke bestaan van de daklozen draaglijker te maken. Er moet daarom snel een nieuwe soepbus komen, die ook garant kan staan voor de veiligheid van de medewerkers.' Het raadslid heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college, waarbij hij hen verzoekt om de Kesslerstichting te steunen zodat zij zo snel mogelijk een nieuwe bus kunnen bestellen. Desnoods door een gedeelte voor te financieren.




Ingezonden persbericht