Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 8 januari 2010









Persbericht


De Wolden in beweging


Met trots heeft burgemeester Peter Snijders tijdens de nieuwjaarsontmoeting op dinsdag 5 januari de nieuwe huisstijl gelanceerd en de vernieuwde website geopend: "De Wolden is volop in beweging! Het takenpakket is veranderd, de communicatie met onze klanten - inwoner, ondernemer of toerist - verandert. Het college heeft gemeend om die beweging van de gemeente ook tastbaar en zichtbaar te maken. Om te laten zien dat De Wolden een gemeente is die midden in de samenleving staat. Actief en betrokken, helder en onderscheidend. Dat betekent dat het logo, de huisstijl en de gemeentelijke website, die jarenlang prima hebben gewerkt en binding hebben verzorgd, nu zijn geëvolueerd. Het is een prachtig resultaat geworden".

Logo en huisstijl
'Een boom. Een gemeente'.
Vier bomen uit het oorspronkelijke logo zijn één geworden. De Wolden geeft hiermee aan dat zij volop in beweging is; zij richt zich op haar omgeving en is resultaatgericht. Met de open vorm van het boompje in het logo wil de gemeente uitstralen dat zij betrouwbaar is, belangstellend is, en partnerschap belangrijk vindt. De ronde vorm geeft aan dat de gemeente eenheid nastreeft. Eenheid met de natuur en eenheid met de lokale samenleving. Het lettertype is Verdana. Dit is een helder, modern goed leesbaar lettertype.

Wat betekenen de kleuren?
De boom in het logo is wit, omringd met twee kleuren groen. Deze twee kleuren geven de dynamiek weer van een landelijke gelegen gemeente met veel bedrijvigheid en toerisme. Groen is de kleur van de natuur, van levendigheid en betrouwbaarheid. Lichtgroen staat voor een nieuw begin; hiermee wordt aangegeven dat De Wolden open staat voor ontwikkelingen. Wit heeft een heldere uitstraling met een open karakter. Ook dit past in dat wat de gemeente wil uitstralen: heldere communicatie met haar klanten op een belangstellende manier.

Kleurgebruik in de huisstijl
Naast de verandering in het logo zelf, wordt in de huisstijl ook kleur gebruikt als aanduiding van de verschillende klanten van onze gemeente. Dit zijn de ondernemers, inwoners, toeristen, en overige geïnteresseerden in de politiek en organisatie. Deze kleuren passen we ook in rapporten en jaarverslagen toe.

Helemaal nu, voor u: dewolden.nl
Hebt u al een kijkje genomen op het vernieuwde dewolden.nl? Met deze site zet de gemeente een grote stap in de verbetering van de digitale dienstverlening aan onze klanten. De site is helder en onderscheidend, en volgens de huisstijl ontwikkeld. Door goede navigatie, heldere menustructuur en verbeterde zoekfunctie is de juiste informatie snel te vinden.


///////////////////////////////////


Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. 06-10224335.



---- --